To je to što me zanima!

Gradonačelnik je poskidao zastave za SP u rukometu

Zadar: Gradonačelnik Kolega kaže da je sve zastave, pa tako i srpsku, skinuo zbog pritužbi građana koji su senzibilizirani sjećanjem na rat
Vidi originalni članak

Zapovijed o skidanju sve 24 zastave zemalja sudionica Svjetskog rukometnog prvenstva, koje su u četvrtak poslijepodne izvješene na središnjem gradskom trgu u Zadru, donio je nitko drugi do zadarski gradonačelnik Živko Kolega. To je potvrdio u priopćenju kojega je medijskim kućama odaslao kao predsjednik lokalnog organizacijskog odbora natjecanja. U petak ujutro novinarima su svi odreda, od organizatora do policije, tvrdili kako nemaju pojma tko je poskidao zastave. Gradonačelnik Kolega u priopćenju navodi kako je tijekom četvrtka primio brojne pritužbe građana, te nakon toga odlučio da se s Narodnog trga poskidaju sve zastave. Iako ne navodi zbog čega su se građani bunili, jasno je da ih je zasmetala srpska zastava.
- Imajući u vidu ove posebne dane u kojima su građani senzibilizirani sjećanjem na vrijeme ratnih stradanja i odavanjem pijeteta žrtvama akcije Maslenica, donio sam odluku da se sve zastave s trga skinu – stoji u gradonačelnikovom priopćenju.
Kolega nije odlučio maknuti zastave iz dvorane Krešimira Ćosića, nego ih je ostavio „sukladno propozicijama samog natjecanja“.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • angel 1 24.01.2009.

    nepotrebno

  • kizo43 24.01.2009.

    tombrac u odnosu na TEBE znam gdje sam bio 1991 god i koga sam izgubio u ratu.TO MOGU dokazat dokumentima. A gdje si ti bio 1991?????????????????.NAJVJEROVATNIJE nisi u LIJEPOJ NAŠOJ a u najgorem slučaju si ko krtica u podrumu i od STRAHA tero obitelj da idu po kruh i ostale potrebštine umjesto tebe JER tebe je strah bilo.I SADA IMAŠ TRAUME,PTSP

  • ILUZIJA 24.01.2009.

    sram vas bilo neće europa nikad u hrvatsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare