To je to što me zanima!

Gradonačelnik je Požegi nanio štetu između 25 i 30 mil. kuna

Ukupna šteta koju je grad pretrpio za Ronkove vladavine iznosi između 25 i 30 milijuna kuna, kazao je Ante Šolić i dodao kako HDZ podiže prijavu protiv njega
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Zdravko Ronko sustavno uništava Požegu i zbog toga protiv njega podnosimo kaznenu prijavu, kazao je Ante Šolić, predsjednik požeškog HDZ-a na današnjoj  konferenciji za novinare.

U najnovijoj kaznenoj prijavi hadezeovci na teret Ronku stavljaju izdavanje 25 mjenica tvrtki Kamen Ingrad od kojih je nekoliko unovčeno bez pokrića iz čega je nastala šteta od desetak milijuna kuna. Zatim su se pozvali na nalaz državne revizije u kojem se navodi da je od osam javnih nabava šest obavljeno mimo zakona, a vrijedne su 17,8 milijuna kuna.

- Isto je tako nezakonito obavljeno i davanje u zakup gradskih objekata bez natječaja kao što je slučaj s lokalom u sportskoj dvorani Grabrik i odmaralištem Baška na otoku Krku - dodao je Šolić koji sumnja i u zakonitu kupnju stanova gradonačelnika Ronka od Kamen Ingrada.

U prijavi se spominje i zgrada bivšeg komiteta u Lermanovoj 4 u kojoj, kako kaže Šolić, požeški SDP iznajmljuje poslovne prostore, iako je ona u vlasništvu države, i to bez natječaja. Ronku se zamjera i iznajmljivanje zgrade u prigradskom požeškom naselju Dervišagi za dvije kune po četvornom metru iako je zakonodavac rekao da se u toj zoni ne može iznajmiti za manje od 16 kuna.

Najnoviji primjer gradonačelnikova nanošenja štete gradu, kazao je Šolić, jest ovrha na gradskom zemljištu koju je provela Podravska banka u iznosu od 729.440 kuna.

- Ukupna šteta koju je grad pretrpio za Ronkove vladavine iznosi između 25 i 30 milijuna kuna - kazao je Ante Šolić.

- Dugo ih nije bilo. Baš sam ovih dana pomislio da slučajno nisu bolesni poznati požeški pisci prigodničarskih kaznenih prijava - Tona Petrić, Joža Galić i Ante Šolić. Sada su sve svoje podnesene i odbačene prijave protiv mene skupili na hrpu pa bi ispočetka. 'Ajmo momci, samo naprijed, još malo - poručio je Ronko hadezeovcima.    

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Raziel CRO 03.11.2011.

    Bagarić i HDZ su uništili Požegu,a Ronko ju je dokusurio.Grad bez perspektive.Bez industrije i proizvodnje.Zahvaljujući vlasti koju smo sami birali....

  • Prva Proleterska_1 03.11.2011.

    Što skačete KDZ-ejevci , pa sačekajte malo na istinu, koja dolazi od žitelja sa toga podrućja, pa onda komentirajte. Ovako ispadate neozbiljni, što nije nikakvo čudo , jer niste neozbiljni samo tu, nego i u vodenju države !

  • Njonjo i Anemični 03.11.2011.

    Ante šta ti znaš o milionima pa niti osnovnu školu nisi završio ti si polupismena osoba pa maknite tog bombaša iz HDZ-a i dobivate u Požegi pa svi negoduju zbog njega ljudi pa jeste vi još gluplji od tog Ante da vas on vuče za nos sa tri razreda pučke škole!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare