Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gradonačelnik je Požegi nanio štetu između 25 i 30 mil. kuna

Ukupna šteta koju je grad pretrpio za Ronkove vladavine iznosi između 25 i 30 milijuna kuna, kazao je Ante Šolić i dodao kako HDZ podiže prijavu protiv njega

Duško Mirković/PIXSELL
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
21 komentara

Gradonačelnik Zdravko Ronko sustavno uništava Požegu i zbog toga protiv njega podnosimo kaznenu prijavu, kazao je Ante Šolić, predsjednik požeškog HDZ-a na današnjoj  konferenciji za novinare.

U najnovijoj kaznenoj prijavi hadezeovci na teret Ronku stavljaju izdavanje 25 mjenica tvrtki Kamen Ingrad od kojih je nekoliko unovčeno bez pokrića iz čega je nastala šteta od desetak milijuna kuna. Zatim su se pozvali na nalaz državne revizije u kojem se navodi da je od osam javnih nabava šest obavljeno mimo zakona, a vrijedne su 17,8 milijuna kuna.

- Isto je tako nezakonito obavljeno i davanje u zakup gradskih objekata bez natječaja kao što je slučaj s lokalom u sportskoj dvorani Grabrik i odmaralištem Baška na otoku Krku - dodao je Šolić koji sumnja i u zakonitu kupnju stanova gradonačelnika Ronka od Kamen Ingrada.

U prijavi se spominje i zgrada bivšeg komiteta u Lermanovoj 4 u kojoj, kako kaže Šolić, požeški SDP iznajmljuje poslovne prostore, iako je ona u vlasništvu države, i to bez natječaja. Ronku se zamjera i iznajmljivanje zgrade u prigradskom požeškom naselju Dervišagi za dvije kune po četvornom metru iako je zakonodavac rekao da se u toj zoni ne može iznajmiti za manje od 16 kuna.

Najnoviji primjer gradonačelnikova nanošenja štete gradu, kazao je Šolić, jest ovrha na gradskom zemljištu koju je provela Podravska banka u iznosu od 729.440 kuna.

- Ukupna šteta koju je grad pretrpio za Ronkove vladavine iznosi između 25 i 30 milijuna kuna - kazao je Ante Šolić.

- Dugo ih nije bilo. Baš sam ovih dana pomislio da slučajno nisu bolesni poznati požeški pisci prigodničarskih kaznenih prijava - Tona Petrić, Joža Galić i Ante Šolić. Sada su sve svoje podnesene i odbačene prijave protiv mene skupili na hrpu pa bi ispočetka. 'Ajmo momci, samo naprijed, još malo - poručio je Ronko hadezeovcima.    

Možda vas zanima i ovo:
Message