To je to što me zanima!

Gradonačelnik Opatije večerao s francuskim veleposlanikom unatoč zabranama Stožera

Ivo Dujmić i njegova supruga sastali su se s Gaëlom Françoisom Veyssierom i njegovom suprugom. Večerali su u hotelu Bevanda. Iz Grada Opatije se pravdaju kako bi bilo neprimjereno odbiti poziv
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić prekršio je odluku Necionalnog stožera Civilne zaštite kojom su propisane nužne epidemiološke mjere o ograničavanju okupljanja, piše portal Poduckun.net, koji je objavio i fotografiju gradonačelnika u restoranu.

Kako navode, Dujmić i njegova supruga prošle su subote bili na večeri s francuskim veleposlanikom Gaëlom Françoisom Veyssierom i njegovom suprugom. Večerali su u hotelu Bevanda, no kako gradonačenik i njegova supruga nisu bili gosti hotela, tako su postupili suprotno mjeri Stožera donesenoj 18. prosinca. Njome se zabranjuje rad kafića i restorana, ali su izstavljeni hoteli i kampovi koji smiju usluživati samo goste koji u njima smješteni. 

Grad: Bilo bi neprimjereno odbiti poziv

Iz Grada Opatije potvrdili su da je do susreta došlo 9. siječnja te da je veleposlaniko Francuske bio gost hotela Bevanda. Time su potvrdili i da je gradonačelnik svjesno prekršio mjere Stožera.

"Na inzistiranje francuskog veleposlanika pridružili su im se za stolom i konzumirali predjelo i desert, kao gosti veleposlanika Veyssiera i supruge. Gradonačelnik Dujmić nije koristio uslugu smještaja u hotelu Bevanda. Tema je susreta s francuskim veleposlanikom bila nastavak i intenziviranje međunarodne suradnje Opatije s Republikom Francuskom. Podsjećamo da su Opatiju posljednjih godina posjetila izaslanstva gradova Nice i Biarritza. Teme razgovora bile su kulturna razmjena, organizacija izložbi i drugih kulturnih zbivanja te organizacija tjedna francuske gastronomije u Opatiji. Zaključeno je da će, čim to prilike dozvole, u francuskom veleposlanstvu u Zagrebu biti organiziran i službeni sastanak na kojem će se formalizirati navedene teme.
Gradonačelnik Dujmić je poziv francuskog veleposlanika prihvatio, svjestan propisanih epidemioloških mjera kojih su se za vrijeme susreta svi pridržavali, procijenivši kako bi bilo vrlo neprimjereno odbiti poziv prvog čovjeka francuske diplomacije u Hrvatskoj", naveli su iz Grada Opatije za portal Poduckun.net. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 18.01.2021.

    Bioteroristi ili?

  • NA ROBIJU 17.01.2021.

    oba dva kazniti i na robiju po 6 mjeseci

  • VilaVelebita2001 17.01.2021.

    Koji licemjeri. Sva ta politicka ba gra, i lijeva i druga lijeva a toboze desna, misli samo na svoje d upe. Ostaci bivseg sustava se cvrsto drze svojih privilegija. Samo radi takvih nam drzava vec 20 godina propada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare