Obavijesti

News

Komentari 21

Gradonačelnik Opatije večerao s francuskim veleposlanikom unatoč zabranama Stožera

Gradonačelnik Opatije večerao s francuskim veleposlanikom unatoč zabranama Stožera
3

Ivo Dujmić i njegova supruga sastali su se s Gaëlom Françoisom Veyssierom i njegovom suprugom. Večerali su u hotelu Bevanda. Iz Grada Opatije se pravdaju kako bi bilo neprimjereno odbiti poziv

VIDEO

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić prekršio je odluku Necionalnog stožera Civilne zaštite kojom su propisane nužne epidemiološke mjere o ograničavanju okupljanja, piše portal Poduckun.net, koji je objavio i fotografiju gradonačelnika u restoranu.

Kako navode, Dujmić i njegova supruga prošle su subote bili na večeri s francuskim veleposlanikom Gaëlom Françoisom Veyssierom i njegovom suprugom. Večerali su u hotelu Bevanda, no kako gradonačenik i njegova supruga nisu bili gosti hotela, tako su postupili suprotno mjeri Stožera donesenoj 18. prosinca. Njome se zabranjuje rad kafića i restorana, ali su izstavljeni hoteli i kampovi koji smiju usluživati samo goste koji u njima smješteni. 

Grad: Bilo bi neprimjereno odbiti poziv

Iz Grada Opatije potvrdili su da je do susreta došlo 9. siječnja te da je veleposlaniko Francuske bio gost hotela Bevanda. Time su potvrdili i da je gradonačelnik svjesno prekršio mjere Stožera.

"Na inzistiranje francuskog veleposlanika pridružili su im se za stolom i konzumirali predjelo i desert, kao gosti veleposlanika Veyssiera i supruge. Gradonačelnik Dujmić nije koristio uslugu smještaja u hotelu Bevanda. Tema je susreta s francuskim veleposlanikom bila nastavak i intenziviranje međunarodne suradnje Opatije s Republikom Francuskom. Podsjećamo da su Opatiju posljednjih godina posjetila izaslanstva gradova Nice i Biarritza. Teme razgovora bile su kulturna razmjena, organizacija izložbi i drugih kulturnih zbivanja te organizacija tjedna francuske gastronomije u Opatiji. Zaključeno je da će, čim to prilike dozvole, u francuskom veleposlanstvu u Zagrebu biti organiziran i službeni sastanak na kojem će se formalizirati navedene teme.
Gradonačelnik Dujmić je poziv francuskog veleposlanika prihvatio, svjestan propisanih epidemioloških mjera kojih su se za vrijeme susreta svi pridržavali, procijenivši kako bi bilo vrlo neprimjereno odbiti poziv prvog čovjeka francuske diplomacije u Hrvatskoj", naveli su iz Grada Opatije za portal Poduckun.net. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.