To je to što me zanima!

Gradonačelnik Oroslavja: 'Gredičak si je isplaćivao 13. plaću na koju nije imao pravo’

Istaknuo je kako je šokiran načinom rada prije njega te da se kupovalo i plaćalo "bez reda i zakona". Kaže kako će financije srediti, dugovi platiti, a Oroslavje poslovati na drugačiji način.
Vidi originalni članak

Novi gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić kaže kako se, od preuzimanja dužnosti od bivšeg gradonačelnika Emila Gredička, bori s "aljkavošću i lopovlukom bivše vlasti", piše Ni Zagorje Malo.

Istaknuo je kako je šokiran načinom rada prije njega te da se kupovalo i plaćalo "bez reda i zakona". Kaže kako će financije srediti, dugovi platiti, a Oroslavje poslovati na drugačiji način.

ŽIVE OD POLITIKE Viktor Šimunić ukinuo lovu za lokalne vijećnike: 'Želite raditi? OK, ovo onda radite iz časti'

- Tek sam sada, primjerice, platio račun za sufinanciranje prijevoza učenika za ožujak. Meni je nedopustivo da se tako radi. Dug koji sam naslijedio na dan preuzimanja dužnosti iznosio je oko šest milijuna kuna. Stari računi se nisu plaćali, a dogovarali su se novi poslovi tijekom kampanje i ti poslovi su plaćeni. To je nekorektno i ja se sad mogu samo plakati - rekao je Šimunić.

"Ne mogu plaćati nešto sve dok dugujemo novac ljudima"

Šimunić ističe kako mu je svaka kuna bitna te da će uštedjeti na svemu što može. 

Oko 9 tisuća kuna uštedio je kada je odbio zasaditi cvijeće na pet kružnih tokova. Zasadili su travu koju je donirala hortikultura Knežić.

- Želim da svi rotori izgledaju jednako i da to bude lijepo. Ne mogu plaćati nešto sve dok dugujemo novac ljudima - objasnio je Šimunić.

GRADONAČELNIK OROSLAVJA: 'HDZ nam je isključio besplatni gradski internet. Napravili su to iz inata, možda isključe i struju'

Planirani prihodi Oroslavja za 2021. godinu iznose oko 16 milijuna kuna, a Šimunić još uvijek nije siguran hoće li ići u rebalans proračuna. Razmišlja i hoće li dignuti kredit u iznosu od sedam milijuna kuna kojim bi pokrio sve zaostale dugove i mogao voditi Oroslavje od nule.

"Prvo treba riješiti dugove, onda gradski projekti"

Šimunić je objasnio kako prvo treba riješiti sve zaostale dugove, a onda može razmišljati i razgovarati o novim gradskim projektima za koje, kaže, da su u planu. Vodio je par razgovora s investitorima koji su zainteresirani za propale privatne nekretnine i zemljišta.

- Interes mi je da se to ‘upogoni’, pa sam se angažirao kako bih spojio investitore s vlasnicima. Evo, 30 godina nije očišćeno smetlište kod Oroteksa. Nije gradska imovina, ali imam interes da se to očisti - objasnio je.

Protuzakonito si je isplaćivao plaću

Dodao je kako provjerava svaki račun, a otkrio je i da si bivši gradonačelnik Emil Gredičak protuzakonito isplaćivao plaću. 

GRADONAČELNIK OROSLAVJA Šimunić objavio svoju plaću: Ne, nisam ju povećao. Ukinuli smo i vijećničke naknade, pretplate...

- Gradsko vijeće nikada nije izglasalo koeficijent prema kojemu si je mogao plaću uopće isplaćivati. Tako da ju je, zapravo, primao nezakonito - objasnio je Šimunić.

Osim nezakonite plaće, isplaćivao si je i naknadu za topli obrok. Nije imao ni pravo na 13. plaću koju si je isplaćivao svakog prosinca i to u ne malom iznosu od čak 24.717 kuna bruto.

Još uvijek nije odlučio što će učiniti s nezakonitim isplatama.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 30.06.2021.

    Neka mu oduzmu sve sto si je isplatio i u zatvor sa silovateljima i ubicama

  • 29.06.2021.

    fali mu samo značka

  • vrijesak 29.06.2021.

    Tko na malo gleda,malo i vrijedi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare