To je to što me zanima!

Gradonačelnik Zadra predložio uvođenje prireza od 12 posto

Prema najavama poskupjet će i neke komunalne usluge. Zvonimir Vrančić objasnio je da se radi o neizbježnom potezu, ali konačnu odluku donijet će Gradsko vijeće
Vidi originalni članak

Prema najavama zadarskih gradskih vlasti Grad će uvesti prirez na porez za dohodak od 12 posto, a poskupjet će i neke komunalne usluge, javlja HRT.

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić objasnio je da se radi o neizbježnom potezu, ali konačna odluka je na Gradskom vijeću. Ukoliko Vijeće prihvati gradonačelnikov prijedlog novi prirez će se početi obračunavati od 1. travnja.

Na kolegiju u četvrtak gradonačelnik je donio i odluku o poskupljenju gradskog prijevoza, u prosjeku 23 posto. Zbog povećanja PDV-a povećat će se i cijena usluga Čistoće za dva posto.

Cijena vode će se pak smanjiti zbog smanjivanja PDV-a na isporuku vodne usluge pa će građani od 1. ožujka kubik vode plaćati 11,35 kuna, a gospodarstvenici 14,20 kuna. Prije nego se počnu primjenjivati odluke moraju proći Vijeće potrošača. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • H-R-Z-D 16.03.2012.

    Nažalost ovo je još jedan nastavak Priče iz Hrvatske: Potrošili smo novce poreznih obveznika tko zna u što pa sad udri Digni PDV,digni cijene svega pa kad je i to malo uvedi prirez. Samo se pitam do kada ovaj narod to misli trpiti i do kada isti ovi nazovi politčari misle biti na vlasti.Ustvari kad malo bolje razmislim tako nam i triba kad na takve položaje umisto sposobnih ljudi dovodimo doktore,vetrinare... a ne ljude koji znaju voditi financije grada ili države.

  • edinjo 14.03.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • kondor111 14.03.2012.

    Dragi gradonačelniče grada Zadra,kriza je neupitna,ali ako već od nekog uzimaš ,a i taj nema,onda bi bilo u najmanju ruku bar pristojno izjednačiti sve građane,Kako? jednostavno.Povlaštenima koji žive u Zadru,a na gradskom su proračunu i prijavljeni su da žive na područjima od posebne državne skrbi ukinite ne male iznose za prijevoz,.a firme u vlasništvu grada Zadra pročešljajte pa ćete utvrditi koliko se novca rasipa.Od korištenja službenih vozila u privatne svrhe,odnošenje hrane iz menzi za prehranu obitelji(za 400 kuna mjesečno hraniš peteročlanu obitelj)do servisiranja vlastitih vozila na račun poduzeća,te uhljebljivanje HDZ-ovog kadra .Bio bi sretan kad bi netko mjerodavan čuo ovaj glas i ušao u ta poduzeća,ali na moju i na nesreću svih nas takvi ne postoje jer je cijela struktura od policije ,inspektorata,suda kupljena odnosno korumpirana.Da nije već bi se to procesuiralo.Tako dragi gradonačelniče,da se sve to sredi i uvede u red građani grada Zadra ne bi morali plaćati prirez nego bi grad plivao u novcu,ali eto dragi Zadrani niste te sreće.Boravio sam u Zadru 6 mjeseci i radio u jednoj od takvih firmi pa znam situaciju.Strašno je to kad znaš da si informiraniji od gradonačelnika ili je gradonačelnik samo čovjek koji ima obraz od opanka,vrlo vjerovatno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare