To je to što me zanima!

Gradska skupština o otpisu računa za struju Zagrepčanima u stambenim kontejnerima

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavila se u srijedu raspravom o prijedlogu gradskih zastupnika SDP-a da se otpišu računi za struju Zagrepčanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima
Vidi originalni članak

Zadužuje se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić da u roku od 30 dana pokrene inicijativu prema Vladi da se potresom pogođenim kućanstvima u Zagrebu čiji su objekti pretrpjeli štete i za koje je osiguran privremeni zamjenski smještaj u stambenim kontejnerima otpišu potraživanja nastala priključenjem zamjenskog objekta na elektroenergetsku mrežu.

Također, da im se otpišu i druga potraživanja u visini jedinstvenog računa za isporučenu električnu energiju s pripadajućim naknadama za razdoblje dok stanuju u stambenim kontejnerima.

ARHITEKT BARIĆ O OBNOVI "30 posto zgrada oštećenih u zagrebačkom potresu je bolje srušiti i zamijeniti novim"

Osim toga, navodi se da je o očitovanju Vlade na tu predloženu inicijativu, gradonačelnik Bandić dužan bez odgode obavijestiti Gradsku skupštinu. Ukoliko Vlada  odbije tu inicijativu ili se na nju ne očituje u roku od 30 dana od dana pokretanja inicijative, zadužuje se gradonačelnik Zagreba da u daljnjem roku od 30 dana dostavi Gradskoj skupštini prijedlog odluke kojom će Grad Zagreb preuzeti plaćanje troškova električne energije.

U tijeku je rasprava o toj točki, nakon koje će gradski zastupnici odlučiti jesu li za, protiv ili suzdržani, odnosno hoće li ta inicijativa Kluba gradskih zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini biti prihvaćena ili odbačena.

RODITELJI BIJESNI Iz 12 zagrebačkih škola u mjesec dana ispisano je 36 đaka. Njih devet - zbog straha od potresa

U nastavku sjednice zagrebačke Gradske skupštine pred zastupnicima su, uključujući ovu točku, ukupno 42 točke, od njih ukupno 47 koliko ih je na dnevnom redu, s obzirom da su jučer, prvog dana zasjedanja, raspravili tek pet točaka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Tubalkain 03.02.2021.

    Svi koji ne žele gledati i slušati Bandića još 4 godine, trebali bi do izbora prestati plaćati račune Grada Zagreba. Naravno odmah po izborima treba podmiriti svoje račune, a kamata je zanemariva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare