To je to što me zanima!

Grb je po zakonu: Natječaj za zastave nisu trebali poništiti

HDSSB-ovci nisu ni pogledali zakon: Koza ima crvene rogove i papke, a boja kune nije određena, ali se uvijek koristi smeđa. Vjerojatno što je to i boja životinje...
Vidi originalni članak

HDSSB i Osječki vodovod koji je poništio natječaj za zastave vrijedan 750 tisuća kuna zbog navodno pogrešnog grba, ipak je pogriješio. Natječaj nije trebao biti poništen jer je po zakonu o grbu, zastavi i himni grb na zastavi koji im je ponuđen – sasvim ispravan!  

Zbrci su kumovali standardi za digitalni zapis grba koji su također objavljeni na stranicama Sabora i na koje su se u Osijeku pozivali. Na njima su koza u istarskom i kuna u slavonskom grbu žute. 

Po zakonu to nije tako, koza ima crvene rogove i papke, a boja kune nije određena, ali se uvijek koristi smeđa. Vjerojatno što je to i boja životinje. Niti jedan standard ne može biti jači od zakona. 

- Zakon je zakon i uvijek njega treba poštovati. Ne znam je li došlo do nekog nesporazuma ili greške pri propisivanju standarda. Ako je Sabor pogriješio, to ćemo ispraviti. Ali zakon treba poštovati - kaže Peđa Grbin, SDP-ov predsjednik Odbora za Ustav, Pravilnik i politički sustav koji daje tumačenja zakona.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • tinaamar 08.03.2013.

    Čitam malo ove komentare i ne vjerujem!!! Pa nije HDSSB kriv što su pravne osobe koje su se javile na natječaj dostavile ponude sa krivim dizajnom! Očito da firme koje se bave time i inače sudjeluju u javnoj nabavi, nisu dizajnirali zakonski pravovaljanu zastavu! Mješate kruške i jabuke! Naravno da će poništiti natječaj jer bi ih se, da se proveo, tek onda prozivalo! Ne vidim u ovom slučaju ništa sporno!

  • LadislausKish 08.03.2013.

    Glavne glavešine u HDSSB su iz Hdz-a i čemu trošiti riječi......čak mislim da oni nepriznavajući pravosnažnu presudu vrhovnog suda ne poštuju ustav i sve zakone Hrvatske države...i sve to tako prolazi gdje je tu državno odvjetništvo i druge institucije koje štite poredak...što se čeka?

  • ElZajebant 07.03.2013.

    Kad može Premijer s BOV-a skakat može i koza petokraku nosit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare