To je to što me zanima!

Grba-Bujević: Postoji velika šansa da se ukinu e-propusnice

U autobusima ne smije raditi klima, postoji restrikcija o broju putnika, a putnici moraju imati i e-propusnice. Autobusi će praktički biti prazni. Putnici sigurno neće pohrliti u autobuse
Vidi originalni članak

U ponedjeljak ulazimo u treću fazu popuštanja mjera. To znači da ćemo ponovno moći popiti kavu u kafićima, sjesti u omiljeni restoran, hodati po shopping centrima, a pokrenut će se i promet - međužupanijske linije i linije domaćeg zračnog prijevoza. Popuštanje mjera komentirala je i načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva dr. Maja Grba-Bujević u HRT-ovoj emisiji 'U mreži Prvog'. 

Pogledajte prosvjed vozača autobusa: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Treću fazu je prokomentirao i  predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.

- Jako smo zadovoljni, stožer je napravio izvanredan posao i omogućio nam je raditi. Poštovanjem mjera moguće je i napraviti vjenčanje na otvorenom. To se može primjenjivati i na domjenke od tvrtki, može se raditi u nekim parkovima i drugim otvorenim površinama. Imamo uvjete za početak rada i idemo raditi - izjavio je Medak te dodao kako su svi najavili otvorenje, pokušat će otvoriti i ugostitelji na moru, a odradit će mjesec dana pa će vidjeti hoće li im se to isplatiti ili ne. 

TROŠKOVI OD 20 MILIJUNA DOLARA Uber će zbog pandemije korona virusa otpustiti 3.700 radnika

- Zaboravljamo da u našem susjedstvu situacija nije toliko blistava - puno je umrlih i u Španjolskoj i u Italiji, trebamo paziti na udaljenost metar i pol. Što se tiče maske, nije maska obvezna, ali ako imaš imalo osjećaj nelagode, zašto ne staviti masku? - naglasila je Grba-Bujević te napomenula kako je dobila prigovore od nekih konobara koji su nezadovoljni što je maska samo preporuka, a ne obveza.

- Nije bitno nadzirati, svatko treba sam paziti na sebe - dodala je. 

Mjere će biti drugačije i za prijevoznike što je komentirao član vijeća Udruženja cestovnog putničkog prometa HGK Berislav Saraja.

'OVO SU UZBUDLJIVE VIJESTI' Uspjeh Đikićevog tima: Otkrili su slabu točku korona virusa?

- U autobusima ne smije raditi klima, postoji restrikcija o broju putnika, a putnici moraju imati i e-propusnice. Autobusi će nam praktički biti prazni. Putnici sigurno neće pohrliti u autobuse i tako se otvara naša Pandorina kutija. Imamo velike izdatke za osiguranje, registracije koje propadaju. Od 16. ožujka imamo prihod 0 i to je prijevoznicima put u stečaj, ako im se ne pomogne - objašnjava Saraja, a Grba-Bujević se nadovezala te rekla kako postoji velika mogućnost da će se e-propusnice ukinuti.

- Situacija je za sada povoljna, ali to će biti tema na današnjoj sjednici Stožera pa će biti objavljeno i na presici - dodala je. 

 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • intellectus 08.05.2020.

    Pa gdje je Đikić da nam taj uspjeh malo pojasni, kada ćemo imati lijek protiv Corone ili će nam ostati samo Corona- pivo?:-))

  • osobajavnaodpovjerenja 08.05.2020.

    hdz ima istaknute clanove

  • 08.05.2020.

    Pa ako dođu turisti i onise movu vozati onda će mo i mi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare