To je to što me zanima!

'Grbin je rekao da je Bernardić jedan neuspjeli eksperiment...'

Politički tajnik  HDZ-a Ante Sander je u nedjelju izjavio kako su istaknuti SDP-ovci govorili da je Davor Bernardić neuspjeli eksperiment te da se treba probuditi i prestati sanjati
Vidi originalni članak

Sjećamo se da je Peđa Grbin izjavio kako je Bernardić jedan neuspjeli eksperiment. Vojko Obersnel je kazao: Bernardiću krajnje je vrijeme da se probudiš i prestaneš sanjati, istaknuo je Sanader na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, Hrvatska je na parlamentarnim izborima 5. srpnja u poziciji birati između Andreja Plenkovića i Davora Bernardića.

- Kada članovi SDP-a kažu da je Bernardić neuspjeli eksperiment, onda ostaje kao izbor samo Plenković, zbog rezultata koje je Vlada s njim na čelu ostvarila u zadnje četiri godine, poručio je Sanader.

Pri tomu je, među ostalim, spomenuo rješavanje problema u vezi s Agrokorom i brodogradilištima te upravljanje krizom u aktualnoj pandemiji koronavirusa.

- Hrvatska se odlično nosila s tom epidemijom i po ocjenama relevantnih stručnjaka i svjetske javnosti te smo pohvaljeni i uvršteni među najbolje zemlje u borbi protiv koronavirusa, istaknuo je Sanader. Dodao je kako je zaslugom Vlade, s Plenkovićem na čelu, u Hrvatskoj bila politička stabilnost.

- To pokazuje koliko je kvalitetan rad i koji su uspjesi ove hrvatske Vlade i stoga na predstojećim izborima idemo po novi mandat koji ćemo zatražiti od birača jer smo ga zaslužili, poručio je Sanader.

Saborski zastupnik HDZ-a Ante Bačić je koaliciju  Restart okupljenu oko SDP-a nazvao "eror kotacijom", to jest "kotacijom s pogreškom".

- Zamislimo da u epidemiji koronavirusa i u teškim vremenima  Hrvatsku vode likov poput Bernardića ili Kreše  Beljaka - ne daj Bože, na što bi to sličilo, rekao je Bačić. Pri otmu je dometnuo: "Poručujem Bernardiću neka se ostavi Rive, kafića i teških pića".

U demokraciji ne sudi partija

Nakon što je Bernardić danas u Splitu izjavio kako je neprihvatljivo da još nitko nije odgovarao za smrt 18 štićenika u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe i da "premijer Andrej Plenković štiti Sanaderova štićenika", iz HDZ-a su poručili da u demokraciji ne sudi partija.

- Mi smo pobijedili sudove partije, partija neće biti ta koja će suditi i odnositi odluke o smjenjivanjima i postavljanjima. Činjenica je da je politička partija i njeno upravljanje prošlost, demokracija je i institucije sustava rade svoj posao. Na institucijama sustava je da procjene, izvide i provjere je li bilo nekih nedostataka i o tome donesu pravorijek, rekao je Sanader.

Na pitanje novinara zašto ravnatelj tog doma Ivan Škaričić (HDZ) nije podnio ostavku,  Sanader je rekao kako je to osobni, moralni čin svakog pojedinca, a na upit bi li on na Škaričićevom mjestu podnio ostavku, kazao je kako ne može  hipotetski odgovoriti. Naglasio je kako je diljem svijeta od koronavirusa  umrlo na tisuće osoba u staračkim domovima.

Na upit kako komentira Bernardićevu izjavu da se u vezi s radom ili neradom nedjeljom HDZ ne može dogovoriti sam sa sobom te da se dodvorava Crkvi i stranačkoj desnici, Sanader je kazao kako je njegovo osobno mišljenje da nedjeljom ne trebaju raditi oni kojima to nije nužno, ali postoje i oni koji moraju raditi nedjeljom primjerice vatrogasci, policajci, novinari, političari.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • 02.06.2020.

    Kolko se sjećam Ante je bija partiski sekretar a sad je veliki demokrata.Moš mislit!

  • Zmar116 25.05.2020.

    Sanaderi su nekad u komunizmu bili NKV i PKV radnici u splitskom škveru...No Tuđmanovim eksperimentom iz devedesetih odjedanput su postali glavni gazde u gradu...Rezultati su vidljivi..Split ,prije trideset i kusur godina je bio netko i nešto na Mediteranu,a sad je je skoro pa nitko i ništa u Hrvatskoj.Jugoplastika je bila trostruki prvak Europe,Hajduk je dva puta igra polufinale lige UEFA.Grad je ima na desetke ponatih firmi koje su brojale 50 000 zaposlenih..Danas od svega toga je ostao je jedino škver sa 1500 ljudi..Jugoplastika nema novac ni da bi igrala u regionalnoj ligi,a Hajduk ispada u pretkolu od Maltežana..Jedino ćime se Split pod Sanaderima danas može "pohvalit"i je da je šampion u koroni i paljevini auta...Nažalost predmet poruge i sprdnje,ali i zgražanja u cijeloj državi..Kad već govoriš o eksperimentima...

  • Lun@777 24.05.2020.

    Da se mene pita (a ne pita se), smatram da je Grbin po svemu sposobniji biti predsjednikom SDP-a, jer čovjek zna znanje, potkovan je, orator, svaka izračena riječ mu je na mjestu, i među najboljim i najistaknutijim zastupnicima je u Saboru. Stoga ga je i Bero sankcionirao na čini mi se 2 godine iz stranke i stranačkih dužnosti. Sa Grbinom bi SDP imao veće šanse biti relativna konkurencija HDZ-u, i možda čak doći do pobjede na izborima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare