To je to što me zanima!

Grbin o prihvatu izbjeglica iz Afganistana: Hrvatska je uvijek znala pokazati solidarnost

Nakon višesatne rasprave Peđa Grbin je rekao da su odluke povjerenika bile u skladu sa Statutom, ali su svjesni i da je u nekim situacijama za neke članove napravljen propust
Vidi originalni članak

Predsjedništvo SDP-a satima je večeras rasporavljalo o stanju u stranci, a Peđa Grbin je nakon četiri sata iza zatvorenih vrata reko da su raspravljali i o donošenju odluka o raspuštanju organizacija u Zagrebu i Slavonskom Brodu.

POGLEDAJTE VIDEO

 

- Ono što je stav Predsjedništva je sljedeće: radi se o procesima koji su dovršeni, koji su provedeni u skladu sa Statutom i pravilima SDP-a, radi se o odlukama povjerenika koje su donijete u skladu sa Statutom i pravilima SDP-a, ali smo isto tako potpuno svjesni da je možda u određenim situacijama za neke članove napravljen određeni propust, što znači da se svaki član SDP-a koji smatra da se to u njegovom slučaju dogodilo uvijek može obratiti nekom od povjerenika kako bi se njegov status dodatno razmotrio - rekao je.

IZBRISALI GA IZ ČLANSTVA 'Nema opcije da se Marasa opet primi, a da se to ne shvati kao šamar aktualnom predsjedniku'

Donijet će pravila koja će se ticati članarine i, ako se prihvati prijedlog Predsjedništva oko otpisa članarine i mogućnosti otplate duga, da će članovi kod kojih je veliki dug za članarinu bio razlog za neproduženje članstva moći kaviti da iskoriste tu mogućnost.

Raspravljali su o pripremama za rad stranke u razdoblju pred njima, a u rujnu će provesti savjetovanje s kolegama na dužnosti na razinama lokalne uprave i definirati stavove o važnim područjima za SDP i državu.

- Sa završetkom ovog procesa okrećemo stranicu u SDP-u i više nema bavljenja samim sobom, već se krećemo baviti onime što je za građane bitno - poručio je i dodao da nije moguće da se nije dogodio neki propust ako se vode postupci koji u Zagrebu ili Slavonskom Brodu uključuju 5000 ljudi. 

- Ako netko smatra da je u njegovom slučaju napravljen propust, prije svega, svatko ima mogućnost obratiti se statutarnoj komisiji SDP-a, a ima i drugu mogućnost, a to je ponovno tražiti učlanjenje u SDP - kaže.

IZBRISAN I STAZIĆ Neplatišama u SDP-u dat će se nova šansa da podmire dug?

Komentirao je i pitanje izbjeglica iz Afganistana te rekao da ne smije izgledati kao za vrijeme izbjegličke krize 2015. godine i da to nije humano prema tim ljudima, ali ni fer prema našim građanima. 

- Hrvatska je uvijek znala pokazati solidarnost kad je to bilo potrebno, a isto tako znamo da su drugi nama pokazivali solidarnost kada smo se mi nalazili u teškim trenucima - kaže. Kao jedan od razloga za prihvat izbjeglica navodi i činjenicu da smo sudjelovali u misiji u Afganistanu.


 

Idi na 24sata

Komentari 206

  • Miro50_1 18.08.2021.

    Sebi kući ih vodi i o svom trošku othrani.

  • adlla 18.08.2021.

    Hr Talismani imaju jaku emociju za solidarnost,

  • Sivonja i Vesna 18.08.2021.

    Pa dobro HR je navikla zaradjivat na izbjeglicama -kako iz BiH tako ce sad zaradit na njima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare