To je to što me zanima!

Grbin: 'Stanje u zemlji se ne može promijeniti bez izbora'

Prosvjedom, u čijoj organizaciji sudjeluje jedanaest oporbenih stranaka lijevo-liberalnog spektra, želi se osvijestiti ljude da su procesi koji se trenutno događaju u Hrvatskoj opasni za cijelo društvo
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin pozvao je u subotu građane da za sedam dana, u iduću subotu, dođu na Markov trg na prosvjed za slobodu, protiv kriminala i pljačke, na kojemu će se zatražiti da se odmah raspišu parlamentarni izbori.

Prosvjedom, u čijoj organizaciji sudjeluje jedanaest oporbenih stranaka lijevo-liberalnog spektra, želi se osvijestiti ljude da su procesi koji se trenutno događaju u Hrvatskoj opasni za cijelo društvo. 

MELONI NAJAVILA POREZNU OLAKŠICU VIDEO Talijanski farmeri okupili se u središtu Rima: 'Troškovi su pretjerani, tražimo odgovore!'

- Ovo stanje u Hrvatskoj se bez izbora ne može se promijeniti- izjavio je Grbin tijekom druženja s građanima u Zagrebu.

- Mi se opet moramo boriti za slobodu, što je nevjerojatno, opet se moramo boriti da oslobodimo društvo- poručio je i pozvao građane iz cijele zemlje da dođu sljedeću subotu u 11 sati na Trg svetoga Marka na prosvjed na kojemu će se tražiti zaustavljanje korupcije, kriminala i pljačke te da se odmah raspišu izbor.

- Svatko tko u ovom trenutku želi da se Hrvatska promijeni nabolje, svatko tko želi slobodu govora i mišljenja, doći će na Markov trg bez obzira na svoju političku orijentaciju- rekao je Grbin dodavši da kako se prosvjed održava na tom trgu iz simboličkih razloga.

PROSVJED PUN NEZADOVOLJSTVA VIDEO Nastavnici su stigli na Markov trg uz glasne zvižduke

- Želimo pokazati da problemi ove zemlje dolaze s Markova trga, s jedne, druge i treće strane, a pritom ne mislim na crkvu- pojasnio je.

Ljude je, kaže, uhvatio strah za slobodu jer se u zadnja dva mjeseca nižu afere kojima se medije pokušava ušutkati, što je kulminiralo imenovanjem Ivan Turudića glavnim državnim odvjetnikom.  

- Ovoga tjedna u Saboru čuli smo direktne, osobne prijetnje hapšenjem- rekao je predsjednik SDP-a te dodao da su ljudi koji vode zemlju napokon pokazali svoje pravo lice.

PROSVJED UČITELJA Učitelji prosvjeduju zbog malog koeficijenta: 'Potplaćeni smo, neka nam vrate dostojanstvo!'

Kazao je i da će se o mogućim koalicijama razgovarati tek nakon izbora. 

Komentirao je i mogućnost uvođenja vojnoga roka rekavši kako nitko proteklih dana nije spominjao zašto je on prije 15-ak godina ukinut.

Bilo je sredina gdje je bio stopostotni priziv savjesti, nitko nije želio služiti vojni rok. Priziv savjesti zajamčen je Ustavom i ne može ga se ukinuti, osim ako ne misle mijenjati Ustav, kaže Grbin.

Smatra da je ova tema ubačena u javni prostor da bi se svi oko nje prepirali a rješenje je profesionalnu vojsku učiniti privlačnijom, podizanjem standarda, adekvatnom opremom i uvjetima za rad.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Maggie07950 12.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

  • mmm.mmm 10.02.2024.

    Tebe ćemo izabrati blago nama

  • Ssssssssss 10.02.2024.

    Tipicno za hrvatsku . Korupcije ,lazi i kradje kao sto prilici jednoj propaloj drzavi

Komentiraj...
Vidi sve komentare