To je to što me zanima!

Kaos u Grčkoj: Pucali na brod s migrantima?! Pogledajte video

Snimku je prvi objavio novinar Sky Newsa Mark Stone, a potom su je prenijeli gotovo svi relevantni svjetski mediji. Sky News tvrdi da ju je dobio od turskih vlasti. Na snimci se vide pucnjevi u vodu
Vidi originalni članak

Sky News objavio je snimku koja navodno pokazuje pripadnike grčke obalne straže kako puca prema brodu s migrantima u Bodrumu. Snimku je prvi objavio novinar Sky Newsa Mark Stone, a potom su je prenijeli gotovo svi relevantni svjetski mediji.

Sky News tvrdi da je snimku dobio od turskih vlasti.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plenković i Božinović stižu danas u Grčkoj

Premijer Andrej Plenković obići će danas grčko-tursku granicu s ministrom Davorom Božinovićem, u društvu grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa.

Na granicu odlaze predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i Europskog parlamenta David Sassoli, kako bi procijenili situaciju na terenu, kao i Plenković kao premijer zemlje predsjedavajuće Vijećem EU-a te hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plenković je u nedjelju rekao kako kriza koju je izazvao turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji je otvorio vrata za migrante nakon smrti tridesetak turskih vojnika u zračnim bombardiranjima u Siriji zahtijeva zajednički europski odgovor. Istaknuo je i kako aktualna grčka vlada neće puštati migrante kojima je Turska otvorila granice da nezakonito prolaze preko grčkog teritorija, za razliku od prošle vlade Aleksisa Ciprasa. Unutar granica Turske trenutno se nalazi 3,7 milijuna sirijskih izbjeglica. 

Kako je došlo do zaoštrenja?

Situacija se zaoštrila prošlog tjedna nakon što je Turska, koja pruža privremeni dom sirijskim izbjeglicama i očekuje još milijun nakon novih borbi, objavila kako će otkazati sporazum iz 2016. i puštati migrante da dođu u Europsku uniju. 

VIDEO: NAPALI MIGRANTE Frka na Lezbosu: Napali brod s migrantima i mlatili novinare

U zadnjih par dana najmanje 10.000 migranata pokušalo je prijeći granicu s Grčkom. Kod otoka Lezbosa u ponedjeljak se prevrnuo čamac s migrantima, dijete se utopilo.

POGLEDAJTE VIDEO

Migrant upucan?

Sirijski migrant preminuo je od ozljeda nakon što je pokušao ući u Grčku.

Pojavila se snimka koja navodno prikazuje migranta koji je, kako tvrde turski mediji, upucan u vrat. Preminuo je od ozljeda.

MIGRANTSKA KRIZA Smrt među izbjeglicama: U moru kod Grčke umrlo je dijete

Grčki premijer Kiriakos Micotakis tvrdi da je Grčka odlučna u tome da zaštiti svoje granice i upozorio migrante da ne pokušavaju prijeći.

 

Idi na 24sata

Komentari 318

  • lorim1 12.04.2020.

    Nego sta nego pucati? Ako ne razumiju na normalan nacin onda uvijek postoji sila. I na mene bi pucali da pokusavam ilegalno prijeci granicu. Sta je tu cudno? Zasto se novinari zgrazavaju na ljude koji stite granice svoje drzave? To je jedino pravo pitanje?

  • 05.03.2020.

    Prije 5 godina sam rekao da će se čamci potapati, a evo dolaze polako i ti dani? Mogu ti je dati kruha, mesa, nešto odjeće, ali ne mogu ti dati sve? Ne mogu ti dati da budeš gospodar na mome. Nema šanse klošari!

  • brbljava mala 04.03.2020.

    Pa Grci ne rade apsolutno ništa krivo samo brane svoje granice,treba ih zaustaviti jer će inače pokoriti Europu na žalost,neka se samo drže Turske i sličnih zemalja i ne pokušavaju dalje pa će sve biti ok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare