To je to što me zanima!

Grčka zatvorila zračni prostor za libijske avione do 8. rujna

Nagađa se kako su instrukcije pilotima priprema za moguću intervenciju NATO-a u Libiji. Libija je od pobune 2011., kad je zbačen diktator Moamer Gadafi, zahvaćena nemirima
Vidi originalni članak

Članica NATO-a Grčka u četvrtak je zabranila ulazak zrakoplova iz Libije u svoj zračni prostor do 8. rujna, prenose grčki mediji. 

Nadležne grčke agencije već su dale odgovarajuća uputstva pilotima, a grčko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati ovu zabranu.

Nagađa se kako su instrukcije pilotima priprema za moguću intervenciju NATO-a u Libiji.

Libija je od pobune 2011., kad je zbačen dugogodišnji diktator Moamer Gadafi, zahvaćena nemirima.

Teroristička organizacija Islamska država iskoristila je kaos kako bi učvrstila uporište u toj zemlji bogatoj naftom.

Od polovice 2014. Libija je podijeljena između dvije vlade, one centrističke čije je sjedište u Tobruku, te one koja naginje islamu, u glavnom gradu Tripoliju. Obje struje imaju podršku rivalskih paravojski. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kotrljljan 26.05.2016.

    Svi su diktatori osim erdogana pa turska je saveznik. Pljuc

  • mariocalabrese 26.05.2016.

    Evropske i Americke licemjerne demokrate jos nisu nasle jakog vazala koji ce da provodi njihovu politiku u Libiji , isti slucaj imaju u Afganistanu, i Iraku. U Siriji je na vlasti """"""""Diktator """""Asad koji nije pod njihovom kontrolom pa ga treb shebati a na drugoj strani podrzavaju klerofasisticki rezim u Ukrajini sa zlocincem Potrosenkom isto kao sto su podrzali klerofasiste i nacionaliste na podrucju bivse Jugoslavije prvo zavadi da se budale pobiju i sve rashebu a onda mozes sa istim demokratiziranim Klerofasistima lakse vladati to se naziva danas demokracija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare