To je to što me zanima!

Grčkog premijera pozivaju na ostavku, napuštaju i stranku

Član stranke Pasok napustio je parlament, čime je Papandreou ostao na samo dva zastupnika većine. Grci će se inače izjašnjavati o povjerenju tamošnjoj vladi
Vidi originalni članak

Šest vodećih članova vladajuće stranke u Grčkoj, Pasok, pozvalo je u utorak premijera Georgea Papandreoua da podnese ostavku nakon što je pozvao građane na referendum. Papandreou je istaknuo kako je potrebna šira potpora fiskalnih mjera i strukturnih reformi koje od njih zahtijevaju međunarodni pozajmljivači.

Osim toga, jedan član stranke Pasok napustio je parlament, čime je Papandreouva većina u parlamentu spala na dva zastupnika viška. Grčka oporba pozvala je na prijevremene izbore, tvrdeći kako je članstvo Grčke u Europskoj uniji upitno nakon raspisivanja referenduma, javlja BBC. Sljedeći izbori u Grčkoj trebali bi biti tek 2013. godine.

Osim referenduma o pomoći, Grci će se izjašnjavati i o povjerenju vladi. Prošlog tjedna je EU na summitu odobrila paket za pomoć Grčkoj. EU-ov paket predviđa novi zajam od stotinu milijarda eura i otpis 50 posto grčkog duga u privatnom sektoru.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • svi-smo-isti 02.11.2011.

    Europi ovo i treba. Sto ih nisu odma pustili da bankrotiraju. Bolje im bilo da su ovo silne milijarde podjelili onima sto su Grckoj dali zajam a od Grke pustili u klinac. Grckoj vise odgovara bankrot ali blesava Angela i Sarkozy guraju neduzne firme u bankrot da bi spasili Euro. Katastrofa.......

  • ZeljkoMilosevic 01.11.2011.

    dali je vrijeme da povlačimo štednju u eurima iz banaka da ne propadnemo ko grčka

  • optimist2 01.11.2011.

    Grci su u Uniji od 80 i neke g.,na što su potrošili tolike milijarde i sada ucjenjuju gotovo sve države da saniraju ono s čime nemaju veze.meni je ovo i više nego prejasan znak što Unija jest,pa jedva čekam reći NE HVALA nečemu što sa zdravim razumom nema nikakve veze.Zoki i Jaca već sada imaju papirić ispod stola koja cifra nas čeka da se pokrije bunar bez dna,zvan Grčka.nemojte misliti da mi nećemo sanirati ovo što se sanirati više ne može.

Komentiraj...
Vidi sve komentare