To je to što me zanima!

Grmoja: 'Mi smo prisegnuli na hrvatski Ustav, a ne na Plenkovićevu briselsku karijeru'

Rasprava u Saboru o obuci ukrajinskih vojnika odmah je na početku krenula burno, a Most u njoj ne sudjeluje. Smatraju da je protuustavna te da nema uopće veze s pomoći Ukrajini
Vidi originalni članak

Mostovci u raspravi o obuci ukrajinskih vojnika ne sudjeluju. 

- Dosljedni smo, rekli smo kao i većina oporbe da je ova tema stavljena na dnevni red protuustavno i čemu onda sudjelovati u raspravi koja za nas ne postoji? Dakle, ona je nametnuta u Saboru mimo Ustava, a mi smo prisegnuli na hrvatski Ustav, a ne na briselsku karijeru Andreja Plenkovića, koji je svašta naobećavao u Bruxellesu, bez da se dogovorio s onim s kojim se trebao dogovoriti - poručio je izvan sabornice Nikola Grmoja dodavši kako Plenkoviću nije u cilj da se ukrajinski vojnici obučavaju u RH nego njegova briselska karijera i razračunavanje s oporbom. 

VIKA NA RASPRAVI VIDEO Cirkus u Saboru oko obuke vojnika: Zekanović donio papir sa slovom Z i rastrgao ga

- Vidjeli ste što je rekao jučer, da je ovo za njih win-win situacija. Nema govora o Ukrajincima, patnji ukrajinskog naroda, o ruskoj agresiji nego "ovo je za nas win-win situacija." Ja u tome ne mislim sudjelovati jer sam dosljedan, imam svoj stav, javno ga govorim, ne bježim, ali u raspravi koja je protuustavna neću sudjelovati - istaknuo je naglasivši kako neće sudjelovati ni u glasanju. 

- Neka se izvole dogovoriti predsjednik Republike i Vlade, mi jesmo za pomoć ukrajinskom narodu, ali da to bude ustavno i da se uvaži aspekt sigurnosti hrvatskih građana. Ako idu sve članice NATO-a u tom smjeru, to da, posebno ako govorimo o obuci pirotehničara, tehničkog osoblja i s tim nemamo nikakvih problema. Ovo danas nije obračun s Ruskom federacijom i pomoć Ukrajini nego je ovo smiješni pokušaj obračuna s oporbom - rekao je Grmoja. 

OBUKA UKRAJINSKIH VOJNIKA Burno u Saboru, oporba: Siluje se Ustav, Zekanović: Ili ste za Ukrajinu ili objesite simbol Z

Korumpirana Plenkovićeva klika koja iz dana u dan niže afere, neće se sakriti iza patnje ukrajinskog naroda, naglasio je. 

- To im neće proći - dodao je istaknuvši kako je on na pravoj strani povijesti svaku večer.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Aron333 30.11.2022.

    Glasali bi o maskama i potvrdama, to su kao bitne stvari, a sada bi se radije sakrili u mišju rupu. Nevjerodostojna oporba.

  • Aurora2 30.11.2022.

    Sada se vidi da oporba nema pojma u tumačenju ustava ,očigledno bi država trebala stati sa životom i djelovanjem ,ako se gospodin koji je govorio o ovlastima predsjednika  da su  fikusni sada najednom sam  sebe ovlašćuje kako bi remetio rad sabora preko svojih oporbenjaka ,fuuuuj takvoj  oporbi koja nema svoj stav ali zato pokazuje sav strah kako se tom manipulatoru ne bi zamjerili.

  • 30.11.2022.

    Baš ste demokratični. Mislite da se istina može sakriti? Sudac je presudu donio naravno ne u vašu korist. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare