To je to što me zanima!

Grmoja o Mađeru: 'Osuđenima je lakše manipulirati i kupiti ih'

Sumrak demokracije koji polako, ali sigurno pada na Hrvatsku nije puko dnevnopolitičko pitanje. Riječ je povijesnoj i sudbinskoj odgovornosti koju će neki imati na duši, napisao je Grmoja na Facebooku
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik Mladen Madjer, koji je inače zamjenski zastupnik Stjepana Kožića, napustio je HSS i prešao u klub Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, izvijestila je njegova bivša stranka. 

O cijelom slučaju oglasio se i Mostov zastupnik Nikola Grmoja na svom profilu na Facebooku. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Mladen Mađer, najnoviji Bandićev prebjeg, nije se mogao kandidirati na lokalnim izborima 2017. Znate zašto? Kao načelnik Općine Novigrad Podravski pravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine. Zahvaljujući prijedlogu Mosta izmijenili smo Zakon o lokalnim izborima pa su i uvjetne osude postale zapreka za kandidiranje. 

RASTE MILANOV KLUB Madjer napustio HSS i prešao Bandiću: Postao 13. zastupnik

Most je identičnu odredbu predložio i u svom Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor.

Taj prijedlog nalazi se u proceduri već godinu i pol dana. Plenkovićeva nedemokratski osvojena većina ne želi o njemu raspravljati. Sada vidimo i zašto. Osuđenima, korumpiranima i pokvarenima lakše je manipulirati, lakše ih je kupiti i osigurati si bokove i oktroiranu većinu.

PREŠAO BANDIĆU Madjerova kći u listopadu je zaposlena u Gradskoj upravi

Podsjećam da je i Ustavni sud preporučio usklađivanje Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski Sabor sa Zakonom o lokalnim izborima tako da na svim izborima trebaju vrijediti jednaka pravila kandidiranja. Zar je logično da netko ne može biti načelnik neke male općine, a može biti zastupnik u Hrvatskom Saboru?

BELJAK SVE PRIJAVIO USKOK potvrdio: Istražujemo prelazak Madjera kod Bandića

Sumrak demokracije koji polako, ali sigurno pada na Hrvatsku nije puko dnevnopolitičko pitanje. Riječ je povijesnoj i sudbinskoj odgovornosti koju će neki imati na duši ako ne shvate svu tragediju posljednjih događaja u Hrvatskom Saboru - stoljetnoj instituciji naše državnosti.

 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • dal 04.01.2019.

    Dakle...Grmoja...sve stoji što si rekao, ali stoji i to da si zadnja, ili među zadnjim osobama koja o tome može govorit. Dva puta, EJ , DVA PUTA !! Dva puta si doveo na vlast upravo ove, ti si ih stavio u poziciju da mogu radit što rade, pa si radije uzmi ( veći ) dio krivice, i - ušuti s moralnim predikama. Osim...ako ti i petrov ipak odlučite ispričat narodu što je ono bilo kod predsjednice kad se tražila ona većina za sastav vlade? DUGUJEŠ TO, ono je puno veći ''kurvaluk'' nego ovo!

  • komilica 04.01.2019.

    sad ih sve smeta, a niti jedan političar se nije založio za izmjenu izbornog zakona. Jednom riječju- bagra.

  • nijetebriga 04.01.2019.

    Poceli se nizat ko perle na ogrlici... da su bar tako azurni i svaki dan na radnom mjestu u Saboru kao sto se po novinama prezentiraju, ovako...suti i ne blubaj.. nisam Bandicev fan, ali bolje i njemu nego vama populistima zzida i urusene skele, mosta..

Komentiraj...
Vidi sve komentare