To je to što me zanima!

Gruevski ne želi otići: Danas prosvjeduju njegove pristaše

U Skoplju je nekoliko desetaka tisuća prosvjednika tražilo ostavku vlade Nikole Gruevskog kojeg optužuju za zlouporabu položaja, nezakonito prisluškivanje...
Vidi originalni članak

U Skoplju je nekoliko desetaka tisuća prosvjednika tražilo ostavku vlade Nikole Gruevskog, a stotinjak ih je i noć provelo ispred sjedišta makedonske vlade. Traže ostavku premijera kojeg optužuju za zlouporabu položaja, nezakonito prisluškivanje građana, korupciju i teško gospodarsko stanje u zemlji, javlja Al Jazeera. 

U ponedjeljak ujutro ispred zgrade vlade niknulo je pravo šatorsko naselje. Prosvjednici poručuju da neće otići dok vlada ne podnese ostavku.

- Što može sada jedna mjerna jedinica za zlo, za laž, za podlost, za kriminal, za torturu i diktaturu, čije je oličenje lik koji ni sam ne prepoznaje svoj odraz u ogledalu - protiv tisuća probuđenih i osviještenih građana odlučnih za bolje sutra. Ništa više, poštovani prijatelji, ne može napraviti Nikola Gruevski - osim da napusti onu zgradu nasuprot nama u kojoj su mu odbrojani sati..., izjava je Zorana Zaeva, vođe makedonske oporbe.

Gruevski odbija dati ostavku, a  za danas je najavio prosvjed svojih pristaša.

U ponedjeljak se održava i drugi sastanak vladajućih stranaka na kojem će biti riječi o nadilaženju krize. Razgovorima posreduju ambasadori država Europske unije i Sjedinjenih Država u Makedoniji.



Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ljubo Ćesić Rojs 18.05.2015.

    smijesna drzava

Komentiraj...
Vidi sve komentare