To je to što me zanima!

GSS-ovci spasili mladiće koji su se izgubili na Kleku

Mladići, njih petero hodajući Klekom slučajno su skrenuli na krivu stazu. Pao je mrak. Pokušali su pratiti tragove u snijegu i vratiti se, ali su zalutali
Vidi originalni članak

Grupa prijatelja iz Zagreba u dobi između 25 i 30 godina u petak oko podne krenuli su na izlet na Klek. Vremenski uvjeti bili su jako loši. Puhala je bura, a snijeg je napado 10- 15 centimetara.
Petero mladića, koji su već imali iskustva s planinarenjem, penjući se promašili su stazu. Ubrzo je pao mrak i više nisu znali gdje su.
Pokušali su se vratiti prateći tragove u snijegu, ali su se izgubili. Oko 23.25 sati nazvali su Županijski centar 112 Karlovac. Karlovački ŽC odmah je obavijestio pripadnike HGSS-a Ogulin i policiju. Ostali su na vezi s izletnicima i spasiocima. Izletnici su opisivali put kojim su prolazili. GSS-ovci su uz pomoć lokalnog lugara koji izvrsno poznaje kraj nakon dva sata pronašli nestašnu grupu. Nisu ozlijeđeni. Iz GSS-a kažu kako su mladići nakon 13 sati hodanja bili iscrpljeni i promrzli te malo preplašeni. Nasreću, ponijeli su hranu za dva dana boravka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare