To je to što me zanima!

Guaido se vratio u Venezuelu: Hoće li ga Maduro sada uhititi?

Guaidoa zasad za predsjednika priznaje 50 zemalja, među kojima i Hrvatska, dok Maduro odbija odstupiti i iza sebe ima snažnu potporu Kine, Rusije i Kube
Vidi originalni članak

Samoproglašeni predsjednik Venezuele Juan Guaido stigao je na aerodrom u Caracasu unatoč upozorenjima da bi ga mogli uhititi čim se vrati u zemlju.

- Ovdje smo u Venezueli, idemo dalje, izjavio je nakon što je izašao iz zrakoplova.

Na aerodromu su ga dočekale brojne pristaše zajednom s diplomatima iz SAD-a i EU zemalja.

- Svjesni smo rizika koji je pred nama, ali jako smo i idemo dalje, poručio je. 

SAD: TO JE PROPAGANDA Rusija optužuje: SAD priprema vojnu intervenciju u Venezueli

Guaidao je posljednjih tjedana proveo na turneji po južnoameričkim državama. Ljude u Venezueli pozvao je da se pridruže prosvjedima protiv vlade u ponedjeljak i utorak, a predsjedniku Nicolasu Maduru još je jednom uputio poruku da odstupi.

Guaidoa zasad za predsjednika priznaje 50 zemalja, među kojima i Hrvatska, dok Maduro odbija odstupiti i iza sebe ima snažnu potporu Kine, Rusije i Kube. Ističe i da je on legitimno izabran predsjednik Venezuele,  a uz njega stoji i vojska. 

POBJESNIO ZBOG SNIMKE Novinar: 'Ljudi jedu iz smeća!'; Maduro: 'Ti ideš na ispitivanje!'

Povratak oporbenog čelnika izazov je za predsjednika Nicolasa Madura koji treba odlučiti hoće li ga uhititi, uz opasnost da potakne oštru međunarodnu reakciju, ili će ga pustiti da se slobodno vrati, prkoseći vlastima.

Guaido, vođa Nacionalne skupštine u kojoj većinu ima oporba, proglasio se predsjednikom u siječnju, pozivajući se na ustavne odredbe i tvrdeći da je Madurova pobjeda na izborima prošle godine bila prijevara. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • centarfor 04.03.2019.

    Kakva smo mi banana država kada priznamo za predsjednika države, samoproglašenog predsjednika koji nije legitimitet stekao na izborima. A i kako će steći kada nije bilo izbora. Maduro jest diktator ali sjetimo se što se je dogodilo Iraku, Libiji i Siriji kada se je rušio njihov "diktator" koji nije bio po mjeri Amerima.

  • juricajuric179 04.03.2019.

    Ma kud se šaka jada banana rvacka petlja i gura gdje je netreba, a kad će dobiti po piksi onda će im svi biti krivi samo ne oni koji prave gluposti i priznaju nelegalnog predsjednika Guaida , a tko je njega izabrao gdje i kada i koliko je dobio glasova? Njega je odabrao žuti kanarinac trumpina i to je demokracijna, ali tu je Kina i Rusija koji kažću kanrincu njet i šlus! i kanarinac se ukakio.

  • giustizia 04.03.2019.

    Ovi ameri bas imaju srece . . . . koju god zemlju napadnu, tam nadju naftu

Komentiraj...
Vidi sve komentare