To je to što me zanima!

Guverner Floride oprašta građanima kazne zbog kršenja epidemioloških mjera

Guverner Floride objavio je u četvrtak da će stanovnicima te savezne države oprostiti kazne zbog kršenja lokalnih epidemioloških mjera, rekavši da su pravila trebala biti preporuke, a ne naredbe
Vidi originalni članak

Republikanac Ron DeSantis se gotovo na svakom koraku protivio zdravstvenim mjerama i predvodio nacionalnu kampanju da se Florida otvori, zbog čega su ga kritizirali zdravstveni stručnjaci.

Fox Newsu je rekao da će poštedjeti kazni vlasnike teretana s Floride poput Mikea i Jillian Carnevale koji od svojih klijenata nisu tražili da nose maske.

- Kad se idućih tjedana sastane naš odbor za pomilovanje oprostit ćemo kazne ne samo Mikeu i Jillian, nego bilo kojoj osobi s Floride koja je imala nepodmirene kazne za stvari poput maski ili fizičkog razmaka - rekao je DeSantis.

- Takve stvari trebale bi biti preporuke, a ne kazne.

UVJERENI U GOMILU LAŽI 60 posto Republikanaca vjeruje da su Trumpu ukradeni izbori

DeSantis, poput nekih drugih republikanskih guvernera, kritizirao je ono što je nazvao 'prevelikim miješanjem vlade' u zdravstvene mjere koje su uvodili gradovi i okruzi, poput obaveznog nošenja maski i zalagao se za dobrovoljne mjere koje osobnu slobodu stavljaju na prvo mjesto.

U rujnu je ukinuo ograničenje broja ljudi u restoranima i barovima, a ovaj mjesec je donio uredbu o ukidanju svih lokalnih mjera koje se odnose na pandemiju covida-19. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • and. 14.05.2021.

    Na Floridi idu razumnim pristupom, čuvajući osobne i ekonomske slobode. I zabranili su ikakve covid potvrde.

  • ursuss 13.05.2021.

    nije to ništa...naš premijer je na dobrom putu da oprosti krađe svojih miistara, Borg grupe, Sanadera...... i tko je onda bolji..??? srać

Komentiraj...
Vidi sve komentare