To je to što me zanima!

Guverner žurio pušiti cigaretu, nije htio pričati o Credo banci

Rohatinski nije htio odgovoriti na pitanje novinara o Credo banci nego je pomalo demonstrativno napustio konferenciju. Neugodno pitanje ostavio je podređenim
Vidi originalni članak

HNB je u četvrtak na konferenciji za novinare reagirao na optužbe Financijske agencije (Fina) da HNB nije izvršio nalog za isplatu 10 milijuna kuna sredstava Fine iz Credo banke.

- Uprava Fine nastoji svoje loše poslovne odluke prenijeti na HNB – odgovorio je viceguverner Adolf Matejka. Nastavio je da pitanje treba usmjeriti Fini te da su se oni mogli pritužiti na poslovanje Credo banke, no da to nisu učinili do danas. Dodao je i da je HNB uredno izvršio sve naloge koje je zadala Credo banka.

Savjet HNB-a u srijedu je također predložio trgovačkom sudu u Splitu da pokrene stečaj nad tom bankom i to po hitnoj proceduri. To znači da će se sva imovina banke zalediti kako bi se zaštitili vjerovnici koji će se naplaćivati po redoslijedu koji proizlazi iz zakona. 

Inače, sam guverner Željko Rohatinski nije htio odgovoriti na pitanje novinara o Credo banci nego je pomalo demonstrativno napustio konferenciju na kojoj je govorio o prognozama za domaće gospodarstvo u idućoj godini. Neugodno pitanje ostavio je svojim podređenima, a on se udaljio s cigaretom u ruci.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare