To je to što me zanima!

Haaškog osuđenika izabrali za predsjednika Streljačkog saveza Republike Srpske do 2027.

Haški sud je Borovčanina, koji je tijekom rata u BiH bio zamjenik zapovjednika Specijalne brigade policije MUP-a RS-a, proglasio krivim za pomaganje i podržavanje ubojstva i progona srebreničkih Bošnjaka
Vidi originalni članak

Na nedavnoj izbornoj skupštini Streljačkog saveza RS-a izabrano je novo rukovodstvo koje će na čelu biti do 2027. godine. I tu ne bi bilo ništa neobično ni čudno da članovi skupštine nisu za predsjednika Upravnog odbora jednoglasno izabrali haškog osuđenika Ljubomira Borovčanina, piše Klix.ba.

Haški sud je Borovčanina, koji je tijekom rata u BiH bio zamjenik zapovjednika Specijalne brigade policije MUP-a RS-a, 10. lipnja 2010. godine proglasio krivim za pomaganje i podržavanje ubojstva, istrebljenja i progona srebreničkih Bošnjaka u srpnju 1995. Sud ga je, istovremeno, oslobodio krivice za genocid.

Osuđen je zato što nije učinio ništa da 13. srpnja 1995. spriječi ubojstvo oko 1.000 muslimanskih zarobljenika na farmi u selu Kravica, iako je prošao ispred skladišta i vidio desetine leševa. Kaznu je služio u zatvoru u Danskoj, a 2016. godine je pušten na slobodu nakon odslužene dvije trećine kazne od 17 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare