To je to što me zanima!

Habulin ponovno izabran za predsjenika Saveza antifašista

Franjo Habulin, ponovno je izabran za predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH u četverogodišnjem mandata, čime je na izbornoj skupštini pobijedio svog protukandidata Zorana Restovića
Vidi originalni članak

Dosadašnji predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH (SABA RH) Franjo Habulin ponovno je izabran za predsjednika te organizacije u četverogodišnjem mandatu, priopćili su u ponedjeljak iz SABA-e.

Habulinov protukandidat na izbornoj skupštini u subotu bio je Zoran Restović, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Šibensko-kninske županije.

 Za potpredsjednike Saveza izabrani su Joso ŠtulinaEdo JermanDinko Tamarut, Anica DesnicaVladimir AugustićLazo Đokić.

 U raspravi  o ulozi antifašizma u Hrvatskoj članovi Izborne skupštine upozorili su da svjedoče sve većoj eskalaciji neofašističkih ispada skupina i pojedinaca, uključujući i neke stranke te poneke udruge nastale iz Domovinskog rata.

- Negativna društvena klima više od dva i pol desetljeća usmjerena je na minimiziranje, pa čak i kriminaliziranje NOB-a. Antifašistički borci se nerijetko prikazuju kao zločinačka komunistička vojska, uz istodobno veličanje ustaša i domobrana, kao rodoljuba i istinskih boraca za Hrvatsku. Na toj osnovi gradi se i odnos prema spomen-obilježjima i njegovanju tradicija antifašizma - upozoreno je u raspravi.

 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • 05.08.1995 17.12.2019.

    Ovi ishlapjeli partizanski zombiji su posebna priča! Umjesto da se od sramote poklope ušima što su jedini partizani u Europi koji su 45. rušili hrvatsku državu i isporučili matičnu državu okopatoru, oni i dalje ustrajavaju u svojoj kolaboraciji za neprijatelja!

  • 17.12.2019.

    Te partizancine zive ko vanzemaljci

  • nori 🖖 17.12.2019.

    Ovaj je kao spermić bio u partizanima

Komentiraj...
Vidi sve komentare