To je to što me zanima!

'Halo, Zelenskij, šaljem ti još pomoći i vojne opreme...'

Upravo sam razgovarao s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. Dao sam mu do znanja da će Kanada poslati Ukrajini još jednu pošiljku visokospecijalizirane vojne opreme, poručio je Trudeau
Vidi originalni članak

Rusija je upozorila da radi na velikom i žestokom odgovoru na zapadne sankcije za koji tvrdi da će biti brz i osjetiti se u "najosjetljivijim područjima", prenosi Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjeglice u kijevskoj podzemnoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ruska reakcija bit će brza, promišljena i bolna za one kojima je namijenjena - rekao je Dmitrij Biričevski, direktor odjela za gospodarsku suradnju ministarstva vanjskih poslova, prema novinskoj agenciji RIA.

Rusija radi na popisu sankcija za sve zemlje koje su podržale Ukrajinu. Među tim zemljama je i Hrvatska. Ta akcija radi se po nalogu Vladimira Putina, a uključivat će zabranu izvoza određenih proizvoda. Zabrinutost zbog toga izrazio je čak i srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Međutim, čini se da Putinove prijetnje previše ne zabrinjavaju kanadskom premijera Justina Trudeaua. Kanada Ukrajini planira pomagati i dalje.

"Upravo sam razgovarao s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. Dao sam mu do znanja da će Kanada poslati Ukrajini još jednu pošiljku visokospecijalizirane vojne opreme. Razgovarali smo i o sankcijama Rusiji i humanitarnoj pomoći Ukrajini", poručio je Trudeau putem Twittera.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 45

  • ponosni antifufačić 09.03.2022.

    zanimljivo, sverc oruzja kanadjanin naziva "pomoci"?!?!? a kako bi bilo da pomognes otvaranjem granice za izbjeglice i udomaljvanjem istih umjesto da "pomazes" oruzjem?

  • billi Galeb 09.03.2022.

    To onaj hrabri covjek koji je nesta za vrijeme prosvjeda u njegovoj drzavi? Da li ce bitu tako ponosam i spreman primit zahvalnicu od putina?

  • mycro925 09.03.2022.

    Putin plasi zapad sa sankcijama. Nije on ocekivao sto je dobio nakon prijetnji nuksima. Sad ce on uvesti sankcije. Samo sto je svabi dosadilo da bude ucijenjivan pa se ti moj Putine promisli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare