Obavijesti

News

Komentari 45

'Halo, Zelenskij, šaljem ti još pomoći i vojne opreme...'

'Halo, Zelenskij, šaljem ti još pomoći i vojne opreme...'

Upravo sam razgovarao s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. Dao sam mu do znanja da će Kanada poslati Ukrajini još jednu pošiljku visokospecijalizirane vojne opreme, poručio je Trudeau

Rusija je upozorila da radi na velikom i žestokom odgovoru na zapadne sankcije za koji tvrdi da će biti brz i osjetiti se u "najosjetljivijim područjima", prenosi Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjeglice u kijevskoj podzemnoj

Pokretanje videa ...

- Ruska reakcija bit će brza, promišljena i bolna za one kojima je namijenjena - rekao je Dmitrij Biričevski, direktor odjela za gospodarsku suradnju ministarstva vanjskih poslova, prema novinskoj agenciji RIA.

Rusija radi na popisu sankcija za sve zemlje koje su podržale Ukrajinu. Među tim zemljama je i Hrvatska. Ta akcija radi se po nalogu Vladimira Putina, a uključivat će zabranu izvoza određenih proizvoda. Zabrinutost zbog toga izrazio je čak i srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Međutim, čini se da Putinove prijetnje previše ne zabrinjavaju kanadskom premijera Justina Trudeaua. Kanada Ukrajini planira pomagati i dalje.

"Upravo sam razgovarao s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. Dao sam mu do znanja da će Kanada poslati Ukrajini još jednu pošiljku visokospecijalizirane vojne opreme. Razgovarali smo i o sankcijama Rusiji i humanitarnoj pomoći Ukrajini", poručio je Trudeau putem Twittera.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<