To je to što me zanima!

Hamas: 'Tražimo puštanje svih palestinskih zatvorenika u Izraelu da bi oslobodili taoce'

Prema posljednjoj procjeni izraelskih vlasti, oko 230 talaca otetih tijekom napada 7. listopada nalazi se u Pojasu Gaze, palestinskom teritoriju u rukama Hamasa
Vidi originalni članak

Vojno krilo Hamasa objavilo je u subotu da je spremno osloboditi taoce koji su oteti prigodom napada na Izrael 7. listopada u zamjenu za puštanje na slobodu svih Palestinaca zatvorenih u Izraelu.

"Cijena koju treba platiti za veliki broj neprijateljskih talaca koji su u našim rukama je isprazniti zatvore" od palestinskih zatvorenika, rekao je vojni glasnogovornik Hamasa Abu Obeida u snimljenom videu koji je objavljen na televiziji Hamasa  Al-Aksa.

"Ako neprijatelj želi zatvoriti ovaj slučaj zatočenika jednim potezom, spremni smo to učiniti. Ako žele proces korak po korak, i mi smo spremni", dodao je.

NAJAVIO POMOĆ Elon Musk: Starlink će osigurati povezanost u Gazi putem humanitarnih organizacija

Prema posljednjoj procjeni izraelskih vlasti, oko 230 talaca otetih tijekom napada 7. listopada nalazi se u Pojasu Gaze, palestinskom teritoriju u rukama Hamasa.

Više od 1400 osoba Hamas je ubio u Izraelu od nezapamćenog napada, prema podacima izraelskih vlasti.

Ministarstvo zdravstva pod kontrolom Hamasa u subotu je objavilo da je u Pojasu Gaze od početka rata s Izraelom ubijeno 7703 ljudi, među kojima više od 3500 djece.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Miške 29.10.2023.

    Hamas, buš kusu ebal

  • TLV 29.10.2023.

    još malo pa će se pisati, bilo je jednom, palestinskog terorističkog hamasa.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare