To je to što me zanima!

Hamasovo ministarstvo: Izrael je uništio zgradu u bolničkom kompleksu. Pucaju na sve...

"Događa se novi napad na odjel kirurgije", rekao je palestinski dužnosnik. "Izraelski tenkovi potpuno su opkolili bolnicu Al Shifa" i "pucaju na sve koji pokušavaju izaći", dodao je...
Vidi originalni članak

Izraelski zračni udar "potpuno je uništio" zgradu kardiologije bolničkog kompleksa Al Shifa u Gazi, objavio je u nedjelju zamjenik ministarstva zdravstva u Gazi, a UN-ova agencija za razvoj izvijestila je o velikom broju mrtvih i ranjenih na njezino sjedište te pozvala na hitan prekid vatre. 

POGLEDAJTE VIDEO: Udari na Gazu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Dvokatnica u kojoj je bio smješten odjel kardiologije potpuno je uništena zračnim napadom", rekao je Yusef Abu Rish i za napad okrivio izraelsku vojsku, prenosi agencija AFP.

SITUACIJA PRED ESKALACIJOM Izraelski borbeni avioni gađali Siriju: Napali su Izrael, ciljali smo terorističku infrastrukturu!

Agencija dodaje da ne može potvrditi točnost informacije koju je iznio zamjenik Hamasovog ministra zdravstva, no da je jedan očevidac u bolnici potvrdio napade i štete. Izraelska vojska zasad nije komentirala te navode. 

'Tenkovi su nas opkolili'

"Događa se novi napad na odjel kirurgije", rekao je palestinski dužnosnik. "Izraelski tenkovi potpuno su opkolili bolnicu Al Shifa" i "pucaju na sve koji pokušavaju izaći", dodao je.

IZ MINUTE U MINUTU Izrael upozorio Hezbollah: To je prešlo iz provokacije u agresiju. Nemojte napraviti tu grešku...

Ustvrdio je da su dva izraelska tenka pred rodilištem, a oko bolnice su "deseci tijela, stotine ranjenih". Izraelska vojska nazvala je "lažnima" informacije da je "opkolila" Al Shifu i da je "bombardira".

Abu Rish dodaje da je "650 pacijenata, četrdesetak nedonoščadi u inkubatorima u bolničkom kompleksu i svima prijeti smrt", a ondje se sklonilo i 15.000 raseljenih Palestinaca. 

U BLIZINI BOLNICE Izraelski tenkovi na središnjim ulicama grada Gaze: 'Više nema sigurnog mjesta za skrivanje'

Od subote kompleks Al Shifa je bez struje.

Izraelska nevladina udruga Liječnici za ljudska prava-Izrael izvijestila je u subotu da su "dvije prerano rođene bebe umrle" jer je zbog nestašica goriva onemogućen nastavak neonatalne skrbi u Al Shifi, najvećoj bolnici u opkoljenom Pojasu Gaze.

82 UHIĆENIH VIDEO Pogledajte nerede u Londonu na propalestinskom prosvjedu: 'Prekinite vatru...'

"Bolničari ručno masiraju nedonoščad", rekao je Abu Rish te izrazio bojazan da će za nekoliko sati nastupiti smrt. 

Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari rekao je u subotu da će vojska u nedjelju evakuirati novorođenčad iz bolnice Al Shifa i prevesti ih u sigurniju bolnicu.

TRAŽE PREKID VATRE Čak 82 ljudi uhićeno nakon propalestinskih prosvjeda u Londonu: 'Najvažniji marš'

UN poziva na prekid vatre

Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je u subotu da je izgubila komunikaciju sa svojim kontaktima u bolnici Al Shifa u sjevernoj Gazi i izrazila "ozbiljnu zabrinutost" za sigurnost svih koji su ondje zarobljeni zbog borbi, pozivajući na trenutni prekid vatre .UN-ova agencija Program UN-a za razvoj (UNPD) objavila je u nedjelju da je "velik broj mrtvih i ranjenih" u "bombardiranju" kasno u subotu navečer na njegovo sjedište u opkoljenom gradu Gazi.

"Tragedija koja donosi mrtve i ranjene civile opkoljene u ovom sukobu (...) mora prestati", navodi UNPD u priopćenju.

Distrakcija od rata Rijetki trenuci radosti u Gazi: Dječicu obradovale tri mačke

"Civili, civilne infrastrukture i nepovredivost lokalnih predstavništava UN-a moraju biti poštivani te istodobno zaštićen", navodi se.

Snimke AFPTV od nedjelje pokazuju velik krater u dvorištu škole kojom je upravljao UN za palestinske izbjeglice (UNRWA) u mjestu Beit Lahia na sjeveru Pojasa Gaze.

Hamas: U Gazi više od 11.000 mrtvih

Ta je škola bila meta napada otkako su se tisuće raseljenih Palestinaca ondje smjestile u pet tjedana izraelskih napada na Pojas Gaze kojim je vojska odgovorila na krvave napade islamističkog pokreta Hamas 7. listopada na Izrael.

Oko 1200 ljudi, uglavnom civila, ubijeno je u Izraelu, prema podacima izraelskih vlasti.

SITUACIJA SVE TEŽA VIDEO Vojska Izraela nastavlja s udarima na Gazu: Nebo ispunili projektili, odjekuju eksplozije...

U izraelskom bombardiranju Gaze ubijeno je najmanje 11.000 ljudi, prema podacima ministarstva zdravstva Hamasa koje je prije 48 sati prestalo objavljivati nove podatke o stradalima. 

Ministarstvo tvrdi da ne može uspostaviti kontakte sa svim bolnicama te navodi da deseci tijela leže oko zgrada i da im se hitna pomoć ne može približiti zbog sukoba i napada.

UNRWA je objavila u petak da je više od 100 njezinih djelatnika poginulo u Pojasu Gaze od početka rata.

Ovdje pratite situaciju u ratu Hamasa i Izraela iz minute u minutu

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vilim1234 12.11.2023.

    ma to ih Izraelci stite ,zato ce dobiti Nobelovu nagradu za humanost i mir a Netanyahu ce postati svetac,

  • dobar loš zao No1 12.11.2023.

    Srcedrapajuće iz Hamasovih odreda laži..

Komentiraj...
Vidi sve komentare