To je to što me zanima!

Haris Silajdžić: Zastava RH na Kleku je atak na BiH

Silajdžić je oštro osudio postavljanje hrvatske zastave na Kleku od strane Tončija Tadića kazavši da se tu radi o povredi suvereniteta BiH
Vidi originalni članak

Član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić oštro je osudio postavljanje hrvatskih zastava na vrhu pouotoka Kleka i dva Školja koje su u nedjelju postavili bivši HSP-ovac i sadašnji nezavisni kandidat u desetoj izbornoj jedinici za Sabor RH Tonči Tadić zajedno s kandidatima s liste Veljkom Matijevićem, Nikom Miljasom i Martinom Hausovićem.
- Zabrinjavajuće je da ova stranka vjeruje da može dobiti glasove povredom suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH - stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, javlja Pincom.info. Silajdžić je dodao da je to područje nesumnjivo u sastavu BiH  te da će "biti zaštićen od svih ataka", kao i to da bi se Hrvatska vlada trebala ograditi od ove provokacije.
Tadić je prigodom postavljanja zastave kazao da "Hrvatska ima pravno i povijesno utemeljene argumente da su Ponta Kleka, te Veliki i Mali Školj unutar Hrvatske".
- Oni su hrvatski teritorij još od Dubrovačke Republike, skoro 700 godina - rekao je tom prigodom Tadić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • bronx77 06.11.2007.

    da,istina je.sad smo isti ko slovenci,masemo zastavama.stop provokacujama,uozbiljimo se ljudi

  • opomena 06.11.2007.

    Tadiću, nemoj se furati na Slovence. Ne prolazi dobro takva politika...

  • gocxxx 06.11.2007.

    Za to su krivi Tuđman i njegova glupava politika devedesetih, bosancima je dao izlaz na more i sad su se gospoda osilila, ma je*bite si mater majmuni, gradit čemo 25 mostova ako hočemo, dosta je više da nas svatko za/jebava kako i kada stigne. Napušite se i vi i slovenci!

Komentiraj...
Vidi sve komentare