To je to što me zanima!

"U moru smo bili 4 sata, mužu je počeo krvariti nos i umro je"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Trajekt koji je u nedjelju plovio iz Grčke u Italiju se zapalio. Na njemu je bilo 478 ljudi. Talijanski premijer rekao je u ponedjeljak da su akciju spašavanja završili
Vidi originalni članak

Bili smo na toboganu za spašavanje. Moj muž je zapeo za plastiku. Na kraju smo oboje pali u more. On je prilikom pada udario glavom o trajekt. Bio je tamo brod koji nam je išao u pomoć no bio je predaleko. Plivala sam, srećom na nogama nisam imala čizme. U vodi smo bili četiri sata. Mojem suprugu je odjednom počela ići krv na nos. Konačno je do nas stigao spasilac. Prerezao je plastiku za koju je zapeo moj suprug. Moj muž mu je umro na rukama, rekla je za Repubblicu Teodora (56), žena Georgiosua Doulija (62) koji je poginuo na trajektu "Norman Atlantic".

Akcija spašavanja završila

Podsjetimo, trajekt koji je u nedjelju plovio iz Grčke u Italiju se zapalio. 

Potvrđeno je da je poginulo osmero ljudi, javlja Reuters. Brod je posljednji napustio kapetan Argilio Giacomazzi (62) nakon štu su evakuirani svi putnici i članovi posade.

Na trajektu je bilo 478 ljudi. Spašavanje preživjelih trajalo je do oko 13.30 sati u ponedjeljak. Talijanski premijer Matteo Renzi rekao je tada na konferenciji za medije da je akcija spašavanja završila. 

Na brodu je ostalo još devetero članova posade radi istrage.

Vlasti u Bariju, Lecceu i Brindisiju su otvorile istrage. 

Uzrok požara se istražuje, a mediji nagađaju da bi uzrok mogli biti kamioni koji su bili pretrpani maslinovim uljem. Oni su se na trajektu ljuljali zbog valova te su zapinjali za konstrukciju broda što je možda izazvalo požar.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • lukša 30.12.2014.

    Mužu samo tako počeo krvarit nos, da nisi ti imala svoje prste u tome?

  • Gena Vava 30.12.2014.

    Volim more i uživam u njemu ali se ga isto tako u zimsko vrijeme strašno bojim, jadni ljudi, srećom pa nema više žrtava a moglo je biti puno gore...

  • NOHA 30.12.2014.

    mislim da je baba iskoristila situaciju i rešila staroga..

Komentiraj...
Vidi sve komentare