To je to što me zanima!

HČSP: Očekujemo ispriku iz Milanovićeve vlade ili ostavku

Predstavnici HČSP-a požalili su se na to što su predstavljeni kao nacisti i fašisti, a oni tvrde da su nacionalisti. Josip Miljak očekuje ispriku Vlade ili ostavku
Vidi originalni članak

Dan nakon što im je Vlada zabranila prosvjed predstavnici HČSP-a i njihovi gosti iz Mađarske, Bugarske, Francuske i Belgije održali su tiskovnu konferenciju na kojoj su svi odreda optužili Vladu za protuustavnu i nezakonitu zabranu njihovog okupljanja.

Požalili su se na kompletni politički establišment i najveći dio medija što su ih predstavili kao naciste i fašiste, a oni tvrde da su samo nacionalisti.

O zabrani okupljanja po svemu sudeći bit će riječi u Vijeću Europe i u Europskom parlamentu ali i u parlamentima Mađarske i Bugarske. Tako je Jobbikov zastupnik u mađarskom parlamentu Gyorgygyula Zagyva rekao da će osobno prosvjedovati protiv skandaloznog postupanja hrvatske vlade prema njemu i njegovim kolegama, a da će o zabrani raspravu provesti i njihovi zastupnici u Europskom parlamentu.

Svi su redom rekli da nemaju nikakve pretenzije prema hrvatskom teritoriju i da je Vlada grubo prekršila svoja ustavna načela te da će zbog toga tražiti zadovoljštinu na sudu, a novac koji će dobe kao odštetu donirat će selu Laslovu.

Josip Miljak, predsjednik HČSP-a, očekuje da se vlada Zorana Milanovića svima ispriča ili da podnese ostavku. Najavili su da će se u poslijepodnevnim satima turistički prošetati Zagrebom.

Idi na 24sata

Komentari 227

  • udovac 17.04.2012.

    Svatko si dopušta da traži ostavku Vlade ,kao da je njegovo vlasništvo.Svatko neka vodi politiku u svojoj zemlji a gosti neka ostanu kod kuće.HČSP tako prolazi na izborima zato što je vode debili koji hoče nešto što su i Srbi htjeli.Okrenite se budučnosti i bolje će te proći na izborima,a ne traite izvinjenja jer ih nemate zašto dobiti niti će te ih dobiti nikada

  • ssitum2 17.04.2012.

    nemoš vjerovat do čega je ljudima, do propagiranja hitlera i ante pavelića, pa ljudi nemaju šta jest i od čega živjet u hrvatskoj na neki bi mahali kukastim križevimna i sl.... ne da je trebalo zabranit skup, nego je organizatore trebalo pohapsit...imali smo rat i m.....a je tamo i tad trebalo pokazivat, a ne dozvoljavat minornim političkim anonimusima dozvoljavat da skupljaju političke bodove....

  • picuskin 16.04.2012.

    Trebalo bi se ispričati olovom,smradnim ustašama,kome su se oni ispričali za genocid i zločine,za sluganstvo Adolfu,SS-u i Mussoliniju.Pa poklanjanje Istre,Dalmacije,otoka itb.Kamo bi sada "domoljube" išao na more,u Italiju možda ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare