To je to što me zanima!

HDSSD: Stanje je alarmantno, Split je u gubitku 183 mil. kuna

Hrvoje Tomasović tvrdi da je stanje odraz nerada i bahatosti aktualne gradske vlasti koja čak niti ne dolazi na posao, a trebala bi brinuti o budućnosti grada
Vidi originalni članak

Predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović i vijećnik Luka Roguljić traže sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća zbog, kako tvrde, alarmantnih vijesti iz splitske gradske riznice. 

Kako su objasnili, više puta su tražili službeno očitovanje o gradskim financijama, a poraznu informaciju saznali su tek iz odgovora šefice financija Ljiljane Vučetić šefu splitskog SDP-a Marinu Jurjeviću, a koji sadrži i mišljenje Ministarstva financija o kratkoročnom zaduživanju Grada Splita. 

Tomasović i Roguljić tvrde da je stvarni ukupni gubitak u proračunu 50 milijuna kuna, iako se novim zaduženjem od 30 milijuna kuna prikazuje dug od 19,4 milijuna kuna. 

-  Ako na sve to dodamo da je Kerumova vlast 2009. godine preuzela Grad sa 37 milijuna kuna u blagajni, potrošila 62 milijuna kuna namjenskih sredstava za sanaciju Karepovca, 2011. godine imala minus od 44 milijuna kuna, dolazimo do ukupnog minusa od 183 milijuna kuna, tvrdi dvojac i napominju da je stanje vrlo ozbiljno zbog čega je potrebno sazvati izvanrednu sjednicu i uspostaviti mjere sanacije. 

- Ovo je isključivo odraz nerada i bahatosti aktualne gradske vlasti koja čak niti ne dolazi na posao, a trebala bi brinuti o budućnosti grada, zaključili su.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • ujo66 16.10.2012.

    dok se zadnji komunjara ne skine sa vlasti i javno osramoti nikada split nece ici naprijed jer ni kerum ni bog nemogu raditi na boljitku ovoga grada dok komunisti bojkotiraju sve pokusaje da nam buder bolje

  • TomaBudimir 16.10.2012.

    kad su svi komunisti izdajice -udbaski potomci i peto kolonasi -ratni profiteri ko vlada splitom sve neradnici koji zive na drzavnoj sisi i opet ce glupi narod glasat za njih BOJKOTIRAJTE IZBORE SVI IMAJTE SAVJEST NEMA POSTENA COVIKA U POLITICI I UDRUGAMA SVI SAMO ZELE LAGODNO ZIVIT NA TUDI RACUN

  • 14.10.2012.

    Da mi je znati koja je to kohezivna sila koja još uvijek drži Hrvatsku na okupu, uz ovakvu plejadu likova, političara, gradonačelnika, načelnika općina, poslodavaca, sindikata i ostalih eksperimentatora, a uskoro i dekadentne i besposlene ekipe iz EU?

Komentiraj...
Vidi sve komentare