To je to što me zanima!

HDZ ima tvornicu doktorata: Banožićev rad je besmislen, pa to pred studente nije smjelo!

Stranački podređena suradnica mu je napisala hvalospjeve i objavila zastarjeli priručnik. Recenzirao ga je Banožićev mentor kojeg je i prepisao. Ali Bane nije jedini ministar koji je tako stjecao titule...
Vidi originalni članak

Ministar, doktor znanosti i docent Mario Banožić mogao je napisati besmislice i napraviti priručnik s prastarim podacima, ali on nikad nije trebao doći do ruku studenata. Barem bi tako trebalo biti jer su predviđene stručne recenzije i odobrenja baš kao filter da loši znanstveni radovi ne vide svjetlo dana bez da ih autor značajno izmijeni. Javna tajna u hrvatskoj akademskoj zajednici je postojanje klanova, grupa, stranački ili prijateljski povezanih ljudi koji se međusobno recenziraju i tako omogućuju napredak. A kad se pogleda tko je odobrio Banožićev rad, vidi se da se radi o s njim povezanim ljudima, pa je besmisleni priručnik "E-marketing" završio u nastavi. Iz njega moraju učiti studenti na Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, gdje Banožić predaje tri kolegija. Štoviše, na osnovu tih predavanja i radova poput priručnika u kojemu se navodi da je mail brži od pošte, a internet velik, Banožić je zatražio i napredovanje u viši znanstveni stupanj. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nam je potvrdilo da je otvorilo predmet i sve će provjeriti u Banožićevu slučaju.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 8

  • Miovil 30.07.2023.

    Dr.Stipe Šuvar je pogriješio kad je osnivao razna Sveučilišta uz Zagrebačko.Istina on je mislio na narod da pojeftini studij djeci.Međutim te sredine nemaju kulturnu bazu za znanstveni rad.Možda bi trebalo razmisliti o reviziji i vraćanje tih ustanova pod Zagreb.Zapravo kako je i bilo.I Rijeka i Split kasnije i Osijek bile su ispostave Zagrebačkog sveućilišts,Mada se mora priznati samo Riječkom sveučilištu da se uspio visoko rangirati u Svijetu.

  • Morty Addams 28.07.2023.

    Što očekivati od osobe koja signale prima i odbija stavljanjem alu folije na glavu?

  • filip1993 28.07.2023.

    Mediokritet u najbolju ruku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare