To je to što me zanima!

'HDZ je iskoristio branitelje za jačanje svoje političke pozicije'

Prema mišljenju čelnika HSP-a, ravnatelj policije Vlado Dominić i ministar Ranko Ostojić "moraju snositi odgovornost zbog policijskog postupanja na Markovu trgu
Vidi originalni članak

U čak šest helikoptera natisnulo se u četvrtak poslijepodne interventnih i specijalnih policajaca iz istočne Slavonije koji su, na izričito traženje iz Zagreba, krenuli kao pojačanje na Markov trg. To možda i ne bi bilo sporno da među njima nije bilo i "integriranih" policajaca čiji angažman je dao posebnu dimenziju sukobu hrvatskih branitelja i aktualne vlasti, moglo se čuti na izvanrednoj konferenciji za novinare Hrvatske stranke prava koju su u Osijeku u subotu ujutro održali predsjednik stranke Daniel Srb i predsjednik osječkog ogranka HSP-a Drago Marković

Prema mišljenju čelnika HSP-a, ravnatelj policije Vlado Dominić i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić "moraju snositi odgovornost zbog policijskog postupanja na Markovu trgu te zbog toga razriješeni dužnosti".

- Na Markovu trgu je kulminirao dugotrajni prosvjed hrvatskih branitelja koji je došao do te točke da je hrvatska javnost zaboravila koji su razlozi zbog kojih je sve započelo. A do svega je došlo jer je cijeli taj braniteljski prosvjed i njihovi opravdani razlozi postao predmet sukoba HDZ-a i SDP-a. A zahtjevi, poput razrješenja ministra branitelja i njegova pomoćnika, potpuno su opravdani prije svega zbog činjenice što su oni naveli i tražili u svom programu izjednačavanje u pravima pripadnika srpskih paravojnih postrojbi i hrvatskih branitelja. Ministar Predrag Matić se od toga nikada nije ogradio, rekao je Daniel Srb.

Prema Srbovim riječima, HDZ je podrškom braniteljima, koje je iskoristio za kritiku vlasti i jačanje vlastitih političkih pozicija, zapravo onemogućio takvim svojim ponašanjem ispunjavanje zahtjeva hrvatskih branitelja i time im napravio medvjeđu uslugu. 

Idi na 24sata

Komentari 132

  • Baba Vanga78 31.05.2015.

    de ti budi u šatoru 6 mjeseci ,a ovo odgovara više sdp-u,neka im udovolje pa će glasati za njih... tako ako ih je tko nagovorio, iako već sam rekao 6 mjeseci.,onda to odgovara sdp-u---

  • liliana 31.05.2015.

    Tipično hrvatski,udri po svojima,zar tako misliš dobiti glasove,zar je to hrvatsko jedinstvo.Kod mene si dobio minus,ne odobravam puno toga HDZ-u,ali esdepeovsku retoriku ne želim slušati od HSP.Za koga ti agitiraš,za SDP?

  • jožek2 31.05.2015.

    Zašto hdz-e preko branitelja želi svom silom prijevremene izbore pa i puć, i doćepati se vlasti, pa jednostavno u igri su ogromne milijarde iz EU koje trebaju stići u Hrvatsku jer i programi su pripremljeni koji ispunjavaju prve uvjete i u prvoj turi u igri je 2,6 milijari eura i hdz.e se boji da će se taj novac korisno utrošiti i da neće ništa ostati za njihovu otimačinu , to je najvažniji njihov problem, pa živi bili i vidjeli to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare