To je to što me zanima!

HDZ je prvi izbor, ORaH je na drugom mjestu ispred SDP-a

Što se tiče koalicija, HDZ-ova je također na prvom mjestu s 30,3 posto. SDP-ovu koaliciju podupire 20,5 posto ispitanih, dok je ORaH treći s 19,4 posto podrške birača
Vidi originalni članak

Na političkoj sceni došlo do preokreta na drugom mjestu po rejtingu stranaka. Prema istraživanju Crobarometar kojeg je za Dnevnik Nove TV proveo Ipsos Puls, HDZ je i dalje prvi izbor s podrškom 25,3 posto birača. 

Vladajuću stranku je na drugom mjestu u studenom zamijenio ORaH Mirele Holy kojeg podupire 18,5 posto birača. SDP je treći sa 17,5 posto podrške. 

HDZ-ova koalicija ima najveću podršku

Što se tiče koalicija, HDZ-ova je također na prvom mjestu s 30,3 posto podrške. SDP-ovu koaliciju podupire 20,5 posto ispitanih, dok je ORaH treći s 19,4 posto podrške birača. 

Savez za Hrvatsku ima 4,2 posto potpore, Laburisti su na 3,5 posto, dok Bandićeva lista osvaja 3 posto.  Ostale stranke ili koalicije imaju potporu od 7,4 posto, a neodlučnih je 11,6 posto građana.

Protiv Vladine politike je 77 posto birača

Vladinu politiku u studenom ne podupire čak 77 posto ispitanika. S radom Vlade slaže se tek 19 posto građana. Istovremeno, 79 posto birača smatra da će ova Vlada odraditi mandat do kraja. 

Pesimizam i dalje vlada pa tako 85 posto građana smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a da je smjer dobar vjeruje njih 11 posto. Školskim ocjenama Vlada ima „dvojku“ ili ocjenu 2,01 kao i Hrvatski sabor s 1,89. Predsjednik je ocijenjen „trojkom“, odnosno ocjenom 2,98.

Idi na 24sata

Komentari 363

  • ..................... 28.11.2014.

    majmunski narod opet ćete glasati za HDZ, zbilja nevjerojatno

  • Rigamise_1 27.11.2014.

    Ajmo ljevica još jednim mandatom da vratite bar nešto optimizma,a dalje će samo od sebe...

  • Ares 1 26.11.2014.

    za stranku koja je pokrala Hrvatsku sigurno NE a da ne spominjem svaki " inteligenti" Kara-markov “motivirajući” govor o Tuđmanu, Titu, crvenima.Iskreno Holy mi nije bila na pameti ali slušajući je jučer u Bujančevoj emisiji jučer sa onim "nedrkađžijom" likom iz obiteljske stranke sve mi se više sviđa.Mnogi ce možda komentirat njezin izgled ali žena makar ima svoj stil.Na kraju krajeva kakav stil ima onaj buljooki avetnjak ?,ma zna se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare