To je to što me zanima!

HDZ: Karamarko nije obvezan prijaviti imovinu Ane Šarić

Karamarko i partnerica ne ispunjavaju sve zakonske kriterije života u izvanbračnoj zajednici, pa Karamarko nije obvezan u karticu unijeti njenu imovinu, kažu u HDZ-u
Vidi originalni članak

HDZ je u četvrtak medijima poslao priopćenje u kojem brani svojeg šefa Tomislava Karamarka. Navode da  Karamarko nije bio obavezan prijaviti imovinu izvanbračne partnerice u imovinskoj kartici.  Iz HDZ-a poručuju da Karamarko to nije obvezan učiniti jer on i Ana Šarić ne ispunjavaju sve zakonske kriterije života u izvanbračnoj zajednici.

Priopćenje HDZ-a donosimo u cijelosti:

"Predsjednik HDZ-a i saborski zastupnik Tomislav Karamarko u posljednja dva dana u dva je navrata, preko svog ureda i osobno, od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa dobio informaciju o  obvezama dužnosnika u vezi prikazivanja podataka o imovinskom stanju izvanbračnog druga u imovinskim karticama, a u vezi eventualne obveze da imovinu svoje partnerice Ane Šarić unese u svoju imovinsku karticu.

Jedini kriterij po kojem bi Tomislav Karamarko mogao imati takvu obvezu je život s partnericom u izvanbračnoj zajednici.

S obzirom da Tomislav Karamarko i njegova partnerica ne ispunjavaju sve zakonske kriterije života u izvanbračnoj zajednici, on nije bio obvezan u svoju imovinsku karticu unijeti imovinu svoje partnerice.

Tomislav Karamarko od Povjerenstva će zatražiti i službeno mišljenje s ciljem da se u najkraćem mogućem roku s tim u vezi razriješe sve nejasnoće i zaustave medijske špekulacije koje imaju za cilj kompromitirati predsjednika HDZ-a u predizbornom razdoblju". 

Idi na 24sata

Komentari 243

  • mili999 22.05.2015.

    Partija na sve načine pokušava skrenuti pažnju sa svojih afera, kriminala i korupcije u svojim redovima i nezakonitog zapošljavanja podobnika. Još samo kratko i past će partija!

  • mili999 22.05.2015.

    Lako za to što voze privatne osobe, nas zanima kada će odgovarati ministri koji se na državni račun vozaju po skijalištima i oni koji zapošljavaju partijske podobnike preko veze...

  • mili999 22.05.2015.

    Umjesto da se bavimo problemima nezaposlenosti i odlaska mladih u medijma izlaze članci tko je ciji auto vozio. Baš jako zanimljivo za cijelu Hrvatsku. Pustite ljude neka vode svoj privatni zivot kako hoće...

Komentiraj...
Vidi sve komentare