To je to što me zanima!

HDZ: Novi harač ide na grbaču radnika, seljaka i umirovljenika

Vlada čini ogromnu društvenu nepravdu, omogućava tajkunima koji svoje milijune "mudro" skrivaju u bankama, te ne plaćaju državi niti lipe poreza, tvrde u HDZ-u
Vidi originalni članak

Vlada bi trebala imati na umu specifičnu kulturu štednje Hrvata kada govori o nekretninama, stoji u priopćenju koje potpisuje tajnik HDZ-ovog Nacionalnog odbora za gospodarstvo Goran Soldo. U HDZ-u  pojašnjavaju kako je za 98 posto građana Hrvatske, kupnja nekretnine određeni oblik štednje, način i stil života i rada, kultura življenja i okosnica sigurnosti obitelji. 

- Takav stav su izgradili nažalost zbog svih povijesnih iskustava i nedaća. Istodobno, samo dva posto Hrvata drži 90 posto štednje u bankama čija je vrijednost znatno veća od vrijednosti nekretnina fizičkih osoba. Stoga je jasno da će danak ovom najnovijem Kukuriku haraču opet platiti seljaci, radnici i umirovljenici koji su za izgradnju nekretnina već platili pet posto poreza na promet nekretnina, platili su komunalni i vodni doprinos, priključke za komunalnu infrastrukturu, izdavanje dozvola, PDV, osiguravali posao projektantima i građevinarima, lokalpatriotski ulažući u svoju Domovinu. 

S druge strane Vlada čineći ogromnu društvenu nepravdu, omogućava tajkunima koji svoje milijune "mudro" skrivaju u bankama da ne plate niti lipe poreza! - stoji u HDZ-ovom priopćenju. 

HDZ nastavlja, da budući da je najveći dio građana zadužen, veliki broj nekretnina je pod hipotekom, broj nezaposlenih je gotovo 340 tisuća i radna mjesta nestaju, građani svakodnevno osjećajući 'Kukuriku cunami poskupljenja energije i hrane sa sve manjim raspoloživim dohotkom neće moći vraćati kredite, ali ni plaćati porez!' 

- Zato će očito banke i država te nekretnine preuzimati i prodavati ih na javnim dražbama onima koji imaju veći dohodak, strancima ili Hrvatima koji u bankama imaju više od 220 milijarda štednje - smatraju iz HDZ-ovog odbora za gospodarstvo. 

- Žalosno je da Vlada do nedavno subvencionirajući kamate bankama mlade obitelji poticala na zaduženje i uzimanje kredita za kupnju stanova, dok će danas najnovijim poreznim haračem u sklopu Plana 21 Nove revolucionarne pravednosti te iste stanove oporezovati - zaključuju u HDZ-u.

Idi na 24sata

Komentari 188

  • đonđo. 12.11.2012.

    baš su se pravi poštenjaki našli komentirati oni koji imaju najviše.pa država bi bila u debelom plusu kad bi vi iz kradezea vratili kaj ste ukrali i da plačate porez od svojih nekretnina pa di bi nam bil kraj............vama u remetincu a nama na jadranu

  • BARUH 12.11.2012.

    Tvrde u Kradezeu ha ha ha, da puknes od smijeha da nije zalosno. Pa ti isti tajkuni su i za vlasti Kradezea radili to isto. Cinjenica je da porez nije realan i da ce najvise pogoditi sirotinju, ali Kradeze je poslijednji koji bi o lopovluku i nepostenju imao nesto za reci.

  • azure 12.11.2012.

    Karamarko me podsjeća na sanadera, ista škola licemjera... treba i njega preispitati gdje je bio i što radio te odakle mu novci!

Komentiraj...
Vidi sve komentare