To je to što me zanima!

HDZ-ovci: Da smo mi na vlasti ne bi bilo ovakvih poteškoća

HDZ-ovi europarlamentarci Dubravka Šuica, Zdravka Bušić, Ivana Maletić, Davor Ivo Stier i Andrej Plenković održali su u Splitu tribinu na temu 'EU- potencijali i mogućnosti'
Vidi originalni članak

HDZ-ovi europarlamentarci Dubravka Šuica, Zdravka Bušić, Ivana Maletić, Davor Ivo Stier i Andrej Plenković održali su u Splitu tribinu na temu 'EU- potencijali i mogućnosti', piše Večernji list.

-  Ovakvih poteškoća ne bi bilo da smo mi na vlasti - osvrnuli su se zastupnici Europskog parlamenta na situaciju oko povlačenja novca iz europskih fondova.

Maletić je rekla kako ćemo postati neto uplatiteljica koja će financirati razvijene zemlje Unije koje nama žele pomoći.

- Ove godine moramo uplatiti 220 milijuna eura u fondove i imamo pravo na 450 milijuna, a nismo povukli još nijedan euro -  rekla je i dodala kako je pitanje hoće li Hrvatska išta povući i iduće godine kada joj na raspolaganju stoji milijardu eura. 

Šuica je  izrazila nadu da će tijekom studenog u Bruxellesu biti donesen europski proračun za šestogodišnje razdoblje.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • ludom 12.11.2013.

    Gospodin sa fotografije očigledno je u ovoj zemlji prisutan samo tijelom. Jer, davati ovakve izjave, nakon svih ovih godina je naprosto "stjupidno". Kao da je jučer došao sa Mjeseca ili Marsa. Imati petlju, govoriti narodu (koji je godinama promatrač i svjedok), da bi on i njegovi drugovi nešto učinili za ovaj narod je iznad svega provokativno i neprilično. Zar jedan od vodećih iz njegove partije ne sjedi u zatvoru? Zbog čega ? Imao je priliku raditi to, što govori ovaj gospodin. I što je učinio ? Njegova nasljednica također. Zar je ova država toliko dužna od prije par mjeseci? Zar ti dugovi ne sežu daleko prije? Ispada da branim sadašnje vladare. Nije točno. Jer ovi sada nisu u stanju napraviti ništa, osim što nisu valjda ludi (po njihovom sudu) da rade za badava kad su oni prije radili za sebe. A oni koji dođu nakon ovih, će imati isti princip. Zdravo seljački rečeno, zašto bih se ja vozio na biciklu, kada se je onaj prije mene vozio u audiju ili passatu? Na koncu, birači su izabrali mene kao i njega.

  • ivič 11.11.2013.

    ne samo uništili gospodarstvo a proračun silnim mirovinama kad se tvornice prodavale a tek mirovine na tisuče Hvo pa njihove izbjeglicama davati novac i pomoč a većina vija van raditi a mi propadali!

  • miki1977 11.11.2013.

    Sramotne su ovake izjave HDZ-a kao da oni nikad nisu bili na vlasti.Pa oni su nas doveli do ovoga a nažalost SDP če nam zadati posljednji udarac jer su nažalost nesposobni kao i ostale sve vlade u hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare