To je to što me zanima!

HDZ: Prvi dan potrošili smo, u lipu precizno, 1.015.491,46 kn

HDZ-ovci poručili GONG-u i TIH-u: 'Iznosite neistinite podatke i činite ove izbore netransparentnima!'. Pozvali su ih da trenutno prestanu s objavama neistina...
Vidi originalni članak

HDZ je u prvom danu na oglašavanje potrošio, u lipu precizno, 1.015.491,46 kuna s uključenim PDV-om (825.602,81 kuna bez PDV-a). Svako mjerenje koje pokazuje drugačije i prijavljuje dvostruko veći iznos ili je metodološki neispravno ili je zlonamjerno, tvrde iz izbornog stožera u priopćenju te stranke koje potpisuje Branko Bačić.

Javno su reagirali nakon što su GONG i Transparency International Hrvatska jučer objavili, kako tvrde, neistinit podatak da je "prvog dana kampanje, 17. studenoga, HDZ (…) na oglašavanje potrošio 1.551.720 kuna“ i da je riječ o iznosu bez PDV-a.

- Kako GONG i TIH na temelju analize izvjesne Promocije plus barataju podatkom koji je doslovno dvostruko veći od realnog, pozivamo ih da trenutno prestanu s objavama neistinitih podataka narušavati ravnopravnu izbornu utakmicu i podizati netransparentnost kampanje, stoji u reagiranju HDZ-a .

Podsjećaju, također, da je upravo HDZ donio Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe te precizne upute Državnog izbornog povjerenstva "upravo zato da bi izborne promidžbene aktivnosti i njihovo financiranje jednom zauvijek bili transparentno definirani".

Najavljuju da će poštivati sve zakonske odredbe, objaviti preliminarno i finalno izvješće u zakonskim rokovima.

Kako god bilo, takvo mjerenje nije vjerodostojno i narušava transparentnost ovih izbora te ćemo se obratiti DIP-u sa zamolbom da ovu situaciju primjereno riješi.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • user_32967 24.11.2011.

    HDZ = SDP, ciljevi su isti... nagurati nas u EU ko što ima nalaže inozemni vladar i bankarski lobi. nadam se da je ovo svima jasno. Kao i republikanci-demokrati u americi, posvuda postoji polaritet glavne dvije stranke da ljudima daju privid da mogu napraviti drastičnu promjenu. CILJEVI SU ISTI! Uvaliti nas u EU da političari imaju europske plaće, a EU neka nas cica do kosti, poput krpelja.. Nikad se narod neće opametiti jer zazire od obrazovanja, a barem je to sad jeftino i zove se google. Glasajte za bilokog drugog osim ove dvije opcije!

  • MarkoPavlic 22.11.2011.

    HDZ uvijek potroši najmanje, a i cijelu Hrvatsku obljepe svojim plakatima i spotove imaju svake 2 minute... Kako, Zna se, financirano iz crnog fonda, a to s ne prikazuje.

  • zdrawe 22.11.2011.

    i opet ispocetka.. laz na laz.. i muljaze.. pa ko vam je i po kojoj cjeni ustupio tv za spotove???? to normalno necete napisat..ali izici ce i to brzo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare