To je to što me zanima!

HDZ u Irskoj dobio jedan jedini glas! U Njemačkoj su tek treći

Na izbore u Irskoj izašlo je 53 birača. Živi zid je osvojio 12 glasova, SDP 9. U Njemačkoj su ispred HDZ-a bili Suverenisti i Neovisni za Hrvatsku.
Vidi originalni članak

Dijaspora je desetljećima bila tradicionalna HDZ-ova baza, no ako je suditi prema ovim izborima neke stvari se mijenjaju. HDZ je, istina, ukupno osvojio 52 posto glasova u dijaspori, ali u tradicionalnoj utvrda Njemačka pala je u ruke Suverenistima i Neovisnima za Hrvatsku, dok je HDZ bio tek treći. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Irskoj je samo jedan birač dao povjerenje HDZ-u, dok su se ostali priklonili Živom zidu, SDP-u i Kolakušiću.

Sve rezultate glasovanja u inozemstvu pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • mazingazk1 28.05.2019.

    Vecina diaspore sta glasa za hdz su ljudi koj zive vani jos prije osnivanja hrvatske. Kako se hrvatska rodila pod vodstvom hdz_a, za njih je to najbitniji podatak. Ali na srecu digitalizacija medija pokazuje sve više realno stanje stvari i lopovska organizacija polako ce nestati, ali če trebati još duga vremena da se to desi radi niskog obrazovanja lokalnog stanovništva.

  • Fajlpz 27.05.2019.

    Dijaspora se budi ali šta je sa Hrvatskom?

  • Fajlpz 27.05.2019.

    Bsš me čudi. Toga jednoga hitno deportirati zaraziće sve. Glavno je kažu da ne mogu glasati hrvati u dijaspori ali mogu srbi u dijaspiri. Ja sam u Njemačkoj i svejedno mi je hoćete li zabraniti baš mi se j...

Komentiraj...
Vidi sve komentare