To je to što me zanima!

Žele ga izbaciti iz HDZ-a: Alojz Tomašević odabrao je krivi put

Alojz Tomašević odabrao je krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana, poručio je HDZ
Vidi originalni članak

Predsjedništvo HDZ-a u utorak je na telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića pred Visokim časnim sudom zbog teže povrede obveze člana HDZ-a.

Predsjedništvo HDZ-a predlaže Visokom časnom sudu izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a. Visoki sud će se, kako doznajemo, sastati čim prije, vjerojatno već sutra.

"Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici održanoj 21. prosinca 2017. donijelo je jednoglasni zaključak da Alojz Tomašević podnese ostavku na mjesto župana.

Na temelju članka 48. stavka 1. i 3. Statuta Hrvatske demokratske zajednice, Predsjedništvo HDZ-a na telefonskoj sjednici održanoj 9. siječnja 2018. jednoglasno je donijelo Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića pred Visokim časnim sudom zbog teže povrede obveze člana HDZ-a (članak 45. Statuta HDZ-a). Predsjedništvo HDZ-a predlaže Visokom časnom sudu izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a (članak 44. stavak 2. i 5. Statuta).

Alojz Tomašević odabrao je krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana - realno sagledavši okolnosti u kojima se našao te imajući u vidu odgovornost prema biračima i stranci koja ga je kandidirala", stoji u priopćenju HDZ-a.

'Sam ću odstupiti, ali želio bih se vratiti'

Podsjetimo, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević izvijestio je u utorak da će podnijeti zahtjev za istupanje iz HDZ-a dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv njega, ali će nastaviti obnašati dužnost župana.

Ustvrdivši kako je u proteklih tri i više mjeseci kroz razne medije protiv njega iznesen niz netočnih informacija te su mu se dodjeljivali razni epiteti, Tomašević u priopćenju ističe kako je svjestan da je njegova obiteljska situacija u kojoj se našao dovela do toga da je postala veliko opterećenje kako za njega, tako i za HDZ.

"Žao mi je što moja kako uža tako i šira obitelj, a pogotovo moja supruga i djeca, kao i ja osobno prolazimo kroz ovo teško razdoblje te im se zbog toga ispričavam i vjerujem da ćemo u ovom vremenu koje je ispred nas uspjeti ove nedaće zajednički prebroditi. HDZ je moja jedina stranka, koju sam zajedno stvarao, kao utemeljitelj, hrvatski dragovoljac i general Hrvatske vojske, a na dužnosti župana, na kojoj se nalazim trenutno, provodio sam sve one aktivnosti za dobrobit kako domovine Hrvatske tako i moje Požeško–slavonske županije", ističe Tomašević.

'HDZ je moja druga obitelj'

Dodaje i da HDZ može slobodno nazvati svojom drugom obitelji, gdje je stekao velikoj broj prijatelja i upoznao mnoge uglednike.

Tomašević se zahvalio stanovnicima Požeško – slavonske županije i svim glasačima koji su ga izabrali na dužnost župana, koju će, kako navodi, nastaviti obnašati i u narednom periodu u njihovu interesu, sve dok mu budu davali potporu. Također, zahvalio se i svim županijskim vijećnicima, saborskom zastupniku te gradonačelnicama, gradonačelnicima i načelnicima općina na dosadašnjoj suradnji,a  vjeruje i da će njihovu potporu kao župan imati i u narednom vremenu te zajednički provoditi one programe i projekte koje su zacrtali u planu razvoja.

Tomašević se zahvalio i predsjedniku HDZ-a i premijeru  Andreju Plenkoviću, svim ministrima i dužnosnicima s kojima zajednički radi na provođenju planova te na boljitku i podizanju standarda kako stanovništva Požeško – slavonske županije, kao i cijele Hrvatske. 

"Uvjeren sam da ćemo na tome putu zajednički nastaviti raditi, provoditi te iste projekte, a sve u ime i na dobrobit stanovnika Požeško – slavonske županije", poručio je.

Zbog svega navedenog i ne želeći biti HDZ-u "uteg oko vrata“, Tomašević je najavio da će danas svome temeljnom ogranku podnijeti zahtjev za istupanje iz stranke, dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv njega, a s namjerom i željom povratka u njegovu jedinu stranku HDZ. Također, podsjeća i da je HDZ s koalicijskim partnerima i dalje na vlasti u Požeško–slavonskoj županiji na temelju izbornih rezultata.

HDZ mu dao ultimatum do 15. siječnja

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a prošli tjedan je Tomaševiću dalo rok da do 15. siječnja, kada je iduća sjednica, podnese ostavku na mjesto župana.

"Vjerujem da će kao bivši branitelj, general HV-a i dva puta izabrani župan razumjeti situaciju u koju smo dovedeni zbog stvari na koje nismo imali nikakav utjecaj", istaknuo je tada Plenković. 

DORH je protiv župana Tomaševića podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi.

Supruga tražila razvod braka

Mara Tomašević, županova supruga, u ponedjeljak je potvrdila da je podnijela zahtjev za rastavu braka od čovjeka, kako kaže koji ju je godinama sustavno maltretirao kako fizički tako i fizički za što je DORH podnio optužnicu.

-  Mislim da će to ovoga puta ići po hitnom postupku, da nas neće maltretirati pozivima na mirenje, jer od toga nema ništa, naš brak je nepopravljivo uništio. Uostalom neke faze u rastavi smo već prošli, no, iza toga se ništa nije popravilo, čak što više bilo je gore - rekla je Mara Tomašević.

Idi na 24sata

Komentari 181

  • fredaster 10.01.2018.

    ADZ, ADZ ADZ ADZ

  • bajica1009 10.01.2018.

    A što bi trebao poljubiti ruku anemičnog pa nije sišao s uma napravio je što je i trebao.

  • Rh- 10.01.2018.

    "Alojz Tomašević odabrao je krivi put", kaže hdz. kaj je krivo na njegovom putu? to kaj je od konobara dogurao do generala? to kaj je zahvaljujući političkom položaju našao duplo mlađu ljubavnicu i osigurao joj karijeru koristeći se protekcijama i korupcijom? to kaj je plaćeni domoljub i valja se u privilegijama kojih se ni pod cijenu života ne želi odreći? to kaj sva ta shranja nije bil u stanju držat pod kontrolom pa su dreka isplivala u medije?........onda je većina političara na tom krivom putu....samo je pitanje vremena kad će isplivati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare