To je to što me zanima!

HDZ želi raspuštanje Sabora, u srpnju idemo na nove izbore?

U HDZ-u vjeruju kako su izbori idealni u sljedećih dva i pol mjeseca jer im je rejting narastao u situaciji s korona krizom, pa to žele iskoristiti. Izbori su inače po planu trebali biti na jesen, u rujnu ili listopadu
Vidi originalni članak

Izbori će ići vrlo brzo, kroz narednih 60 do najviše 75 dana, a termin raspuštanja Sabora vjerojatno ćemo definirati u ponedjeljak, rekao je za Večernji list izvor iz Predsjedništva HDZ-a

U ponedjeljak će se ponovo sastati Predsjedništvo HDZ-a a tema bi moglo biti upravo raspuštanje Sabora u svibnju, kako bi se omogućili parlamentarni izbori krajem lipnja.

U HDZ-u vjeruju kako su izbori idealni u sljedećih dva i pol mjeseca jer im je rejting narastao u situaciji s korona krizom, pa to žele iskoristiti. Izbori su inače po planu trebali biti na jesen, u rujnu ili listopadu. No kako postoji mogućnost novog vala korona virusa najesen, a izvjesno je da gospodarska situacija neće biti blistava i da će se Vlada morati zaduživati, ali i raditi proračunske rezove, HDZ-u bi najviše odgovaralo da izbori budu što prije.

CROBAROMETAR Istraživanje: HDZ je povećao prednost ispred SDP-a...

U igri su, navodi Večernji, dva datuma na koje HDZ u ovom trenutku cilja. A to su prve dvije nedjelje u srpnju. 

Naravno, ako se Sabor raspusti, izbore raspisuje predsjednik Zoran Milanović, a u HDZ-u pretpostavljaju kako će on odugovlačiti s datumom izbora koliko god može. Izbori moraju biti najranije 30, a najkasnije 60 dana od raspuštanja Sabora.
 

Idi na 24sata

Komentari 184

  • Maraton 25.04.2020.

    Svejedno kada će izbori kada će izgubiti.

  • xliberal666 25.04.2020.

    a nakon izbora 50:50 i javni bilježnici

  • 25.04.2020.

    🤓💩 Obicno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare