To je to što me zanima!

HEP-ovac osumnjičen za smrt majke i sina u jezeru HE Lešće

Zaposlenik HEP-a je propustio propisno označiti te ograditi ogradom prometnicu Otok na Dobri-Trošmarija koja je potopljena punjenjem akumulacijskog jezera
Vidi originalni članak

Voditelj projekta Hidroelektrane Lešće, 38-godišnji Splićanin, osumnjičen je za nesreću u kojoj su u listopadu prošle godine živote izgubili majka i sin Jurković iz Varaždina, koji su se utopili u akumulacijskom jezeru. Rezultat je to policijske istrage provedene u suradnji s Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu. 

Prema njihovom nalazu, zaposlenik HEP-a "propustio je propisno označiti natpisima i upozorenjima te ograditi ogradom prometnicu Otok na Dobri-Trošmarija koja je potopljena punjenjem akumulacijskog jezera". 

Podsjetimo, četvero članova obitelji Jurković vraćali su se 10. listopada sa svadbe iz mjesta Mateše u Općini Bosiljevo. Budući da nigdje nije bilo oznake, vozačica Mercedesa Dragica Jurković (43) sletjela je u jezero. On i njezin brat Robert (37) uspjeli su se spasiti dok se se majka Slava i 25-godišnji brat Rafael utopili jer su ostali zarobljeni u autu. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nniixx 19.02.2011.

    Hrvatske ceste i policija , naravno nisu ništa krivi . Prva rečenica im je kad istupaju u javnost " Mi brinemo za sigurnost naših građana " . Sporna cesta je bila više dana neobilježena . Hrvatske ceste su bile sa svim upoznate i cesta je u njihovoj nadležnosti , pa zar onda nisu oni trebali postavljati svjetlosne znake opasnosti zajedno sa policijom . Iz tog razloga moj savjet stanovnicima koji žive u blizini cesta na kojima je moguć odron , kupite dalekozore i pratite stanje na tim cestama jer će vas Hrvatske ceste i policija proglasiti krivima zbog neupozoravanja i neobilježavanja ceste . Po njihovom će te jedini krivci jer ste zanemarili dužnost građana .

  • shorv 18.02.2011.

    Netko mora biti glavi krivac. Ne da štitim firmu ili bilo čije interese, ali sam uvjeren da ogovornost " i to određene, odnosno odgovorne osobe postoji" i da za to treba odgovarati!!!

  • Grizlidad 18.02.2011.

    ...pa da...HEP-ovac kriv...a tko je dao uporabnu dozvolu.....a nadzorni organi...inspektori rada...gdje su oni u ovoj priči....vjerojatno nisu ništa odgovorni....kriv je radnik...fujjj

Komentiraj...
Vidi sve komentare