To je to što me zanima!

Herald Sun o Korčuli: Bistro more i sjajna domaća kuhinja

Grad Korčula umrežen je uskim, popločenim ulicama uz koje su natiskane trgovine i restorani. Štandovi prepuni suvenira i lokalnih rukotvorina mame turiste, pišu
Vidi originalni članak

Novinar australskog Herald Suna, Greg Stolz krenuo je u potragu za predivnim lokacijama za odmor gdje vam turisti ne "skaču po glavi". 

U istraživanje, koje je trajalo 6 tjedana, uputio se s obitelji. Obišao je nekoliko europskih destinacija, među njima i otok Korčulu koju je okarakterizirao kao "mini verziju Dubrovnika bez previše ljudi".

-Grad Korčula umrežen je uskim, popločenim ulicama uz koje su natiskane trgovine i restorani. Štandovi prepuni suvenira i lokalnih rukotvorina mame turiste da potroše kune, baš kao i niz restorana uz more gdje su pizze jeftinije i ukusnije od talijanski- napisao je.

'Račišće je rijetki dragulj za odmor'

Nakon kraćeg boravka u gradu Korčuli, Stolz je posjetio i Račišće – naselje i istoimenu uvalu na obali otoka udaljenu 12 kilometara od gradske jezgre, koje je oduševilo ovog australskog novinara te je Korčulu proglasio najboljim otokom za godišnji odmor u Europi.

-Južna Europa vrvi turistima u ovo doba godine. Mediteran je kao pčelinjak, posebice na jugu Francuske, Italije ili na grčkim otocima. A tu je i mjesto Račišće, smješteno na Korčuli, jednom od 1185 otoka u Hrvatskoj. Račišće je rijetki dragulj za odmor dok sve vrvi turistima - piše Stolz.

Stolz je bio oduševljen odmorom.

-Dani u Račišću prolaze polako, plivamo i ronimo u kristalno bistrom moru, sunčamo se na bijelim stijenama, vozimo mopede ili šetamo do skrivenih uvala i plaža, uživamo u sjajnoj dalmatinskoj kuhinji i pijuckamo vino dok gledamo bučnu partiju balote - ovako Greg opisuje Australcima odmor na Jadranu.

-Dvodnevni izlet na Hvar, hrvatsku inačicu Ibize, proveli smo u želji da što prije napustimo to party odredište i vratimo se u naše malo selo - ovim riječima završava svoj putopis.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • blonde 11.10.2014.

    naša Hrvatska je prelijepa, otoci pogotovo, ponosna sam na nju....samo nam još treba velika promjena u politici, pa da budemo mala švica....

  • Yassa 10.10.2014.

    krasno je ali braco skupo da poludiš

  • james007 10.10.2014.

    Vis je jos ljepsi :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare