To je to što me zanima!

Heroj opet pred deložacijom: Alenko mora uskoro iz stana

Alenko Barač (69) bio je beskućnik koji je 2006. godine našao i vratio torbu s 50.000 kn. Tek 2011. godine našli su mu stan, a sada mu opet prijeti deložacija
Vidi originalni članak

Hrvatski branitelj Alenko Barač (69) bio je beskućnik koji je 2006. godine našao i vratio torbu s 50.000 kn. Zbog toga je dobio nagradu Ponos Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Alenko je u staroj kamp-kućici koja prokišnjava, bez struje i vode, živio 15 godina.

U rujnu 2011. godine uz pomoć udruge 'Cro-Unum' i njezina predsjednika Dragana Primorca smjestili su ga u splitskoj Varoši. Već naredne godine opet je strahovao da će završiti na ulici. Tada je stvar spasio splitski poduzetnik koji mu je odlučio preuzeti plaćanje najma za iduću godinu. Baraču je u međuvremenu pomagala i udruga.

No sada, točnije 20. rujna mu istječe ugovor.

- A udruga Cro-Unum vjerojatno više nema novaca. Ta udruga to nije ni trebala napraviti nego država i udruga branitelja - kaže Barač i dodaje da će opet morati u svoju staru kamp-kućicu.  

Idi na 24sata

Komentari 35

  • IndodaM 15.09.2017.

    Siguran sam da će se naći neko tko ovom čovjeku može pomoći, Klemm i Glogoški, sigurno - ne!

  • mmzg 15.09.2017.

    Glogoski ce se zagurno solidarizirati i pomoci mu.

  • mmzg 15.09.2017.

    Zasto se "branitelj" uvijek naglasava? Braniti svoju domovinu ili drzavu u kojoj zivis nesto je najnormalnije, a ne ne nesto posebno. Ili su nas od cetnika i nihovih simpatizera trebali braniti stranci prije nas samih???

Komentiraj...
Vidi sve komentare