To je to što me zanima!

HGSS-ovac o potrazi za pilotima i MIG-om: Sve sreća da je sve kratko trajalo, manje od 2 sata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U samoj potrazi sudjelovalo je 28 pripadnika HGSS-a iz dvije stanice. Ovdje domicilne Orahovica i Požege, sa jednim potražnim timom - potražnim psom, sa jednom bespilotnom letjelicom, rekao je
Vidi originalni članak

Zvonimir Miler iz HGSS-a za Novu TV komentirao je pad MIG-a te situaciju u Slatini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sve sreća da je sve kratko trajalo. Već od same dojave, negdje oko 14 sati, kada su dignute sve operativne snage koje sudjeluju u ovakvim situacijama, naši pripadnici su oko 15 sati bili na terenu.

Tu je bio i naš pripadnik s potražnim psom, koji je zajedno s pripadnicima MUP-a na osnovu nekih informacija koje su imali, otišao na lokalitete i zone hitne pretrage. Srećom je rezultiralo da su na tim lokacijama pronađeni ostaci zrakoplova, a onda i katapultirani pilot - rekao Zvonimir Miler iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

Akcija je trajala manje od dva sata. 

- Što se tiče pilota kojeg su pronašli pripadnici HGSS-a, on je bio pri sebi, nije imao neke vidljive povrde. Vrlo brzo je došla ekipa za evakuaciju i ja se nadam da je s njim sve u redu - dodao je Miler.

MINISTAR O MOG-U Banožić o padu borbenog aviona MIG 21: 'Dočekao sam ih! Želim im brz oporavak'

Miler je rekao da zrakoplov nije pao na naseljeno mjesto zbog čega "nije bilo neke opasnosti".

- To je svakako problem. Ovo je područje Parka prirode Papuk. To je područje koje je obraslo šumama, vrlo brdovito, sa strmim kosama. Vrijeme nam ne ide u prilog, kiša i magla. Tu nam onemogućava rad s bespilotnim letjelicama pa snage na terenu moraju preuzeti sav teret i to duže traje. No, u konačnici je to rezultiralo pronalaskom ljudi - dodao je Miler.

- U samoj potrazi sudjelovalo je 28 pripadnika HGSS-a iz dvije stanice. Ovdje domicilne Orahovica i Požege, sa jednim potražnim timom - potražnim psom, sa jednom bespilotnom letjelicom. Međutim, još oko 95 pripadnika iz 11 stanica iz Hrvatske je upućeno ovdje sa još 11 letjelica i sa 4 potražna tima. S obzirom da je brzo završila potraga, oni su opozvani - poručio je Miler.

STABILNO SU Ovo su piloti koji su preživjeli pad MiG-a: Jedan je bio Ponos Hrvatske, spriječio je katastrofu

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Blaženi Alojzije Stepinac2 07.12.2022.

    Svakim danom psi imaju sve veću ulogu u životu čovjeka i pružaju mnogo pomoći i dobri su prijatelji. Asistenti u radu sa bolesnom djecom, slijepim ljudima,traženju nestalih, otkrivaju švercere narkotika , pomoć policiji i vojski, vatrogascima i mnogim drugima. Za uzvrat traže samo pažnje, vode i hrane. Za par godina nije isključeno da ću psa zvati čovjek a čovjeka psom jer imaju više ljudskosti od većine ljudi.

  • Purger-Dinamo 07.12.2022.

    Kaj je to " potražni pas "....?

  • blackeder2022 06.12.2022.

    Bolje MIG nego Rafale!

Komentiraj...
Vidi sve komentare