To je to što me zanima!

HGSS spašavao ženu na Cresu: Planinarila i brala šparoge, u padu teško ozlijedila kralježnicu

Dva tima HGSS-a, iz Rijeke i s Lošinja sinoć su bila uključena u akciju spašavanja žene sa sumnjom na ozljedu vratne kralježnice. Pala je dok je planinarila i brala šparoge na Cresu
Vidi originalni članak

Žena koja je planinarila i brala šparoge teško se ozlijedila sinoć na Cresu između vrha Halm i mjesta Filozići, izvijestio je jutros HGSS čiji su članovi iz Rijeke i sa Lošinja sinoć sudjelovali u akciji spašavanja.

Kako navode, poziv su dobili oko 20 sati i odmah su krenula oba tima prema mjestu gdje se žena ozlijedila.

Čim su stigli, utvrdili su sumnju na ozljedu vratne kralježnice i imobilizirali ženu vakuum madracom, nakon čega je uslijedio transport brdskom nosiljkom.

U akciju je bila uključena i Jadrolinija izvanrednom plovidbom od Brestove do Porozine. HGSS navodi da su ženu predali Hitnoj pomoći oko 22.30 sati. 

- Ovim putem želimo se zahvaliti cijeloj posadi i kapetanu trajekta koji su strpljivo čekali riječki tim da odradi akciju, te ih potom transportirali do Brestove. Također za pohvaliti je i dvoje planinara sa Lošinja koji su nesebično pomogli u ovoj akciji spašavanja, kao i mještane koji su pomogli u lociranju mjesta nesreće - navode iz HGSS-a.
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ekscem 20.04.2021.

    U razvijenim demokracijama bi taj trošak spašavanja morala platiti sama a ne na teret zdravstvenog koje je kod nas u debelom minusu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare