To je to što me zanima!

Hillary pobjedama u Ohiu i Teksasu vraćena u utrku

Hillary Clinton pobijedila je u utorak na važnim predizborima u Ohiju s 57 posto, dok je Obama dobio 41%. Clinton je premoćno osvojila i Teksas
Vidi originalni članak

U Teksasu se i dalje vodi izjednačena utrka u kojoj nakon 40 posto prebrojanih glasova, Clinton ima 50 posto, a Obama 49 posto glasova. U Rhode Islandu također je pobijedila Clinton s 58 posto, prema 41 posto za Obamu dok je u Vermontu Obama dobio 60 posto, a Clinton 38 posto.
S pobjedama u Ohiju i Rhode Islandu, Clinton je zaustavila pobjednički niz Baracka Obame na 11 prethodnih demokratskih predizbora i osigurala svoj ostanak u utrci koja se može nastaviti sve do stranačke nacionalne konvencije 25. kolovoza.
- Kažu da kuda ide Ohio ide i cijela zemlja. Ova država se vratila, tako se vratila i ova kampanja. Vratili smo se jaki i idemo sve do kraja - rekla je Clinton nakon pobjede u Ohiju.
- Kažu da je Ohio država koja zna izabrati predsjednika. U novijoj povijesti ni jedan kandidat nije pobijedio na izborima za predsjednika SAD-a, a da prije toga nije pobijedio na predizborima u Ohiju - rekla je Clinton, podsjećajući na stogodišnju tradiciju da pobjeda u Ohiju donosi i pobjedu na izborima za Bijelu kuću.
Na republikanskim predizborima u Ohiju u utorak je pobijedio senator John McCain, koji je time, uz pobjede u Teksasu, Vermontu i Rhode Islandu, i službeno osigurao republikansku predsjedničku nominaciju, prešavši prag od 1191 delegata.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • baltazar71 05.03.2008.

    Iako mi od toga nemamo nista podrzavam amerikance u tome da skinu vise sa trona ove sti bi samo ratovali.I Clinton i Obama trebaju po 2029 delegata za kanditaturu a republikanci trebaju 1191.McCain je prosao prag sinocnjom pobjedom a Obama trenutno vodi za nekih 50-60 delegata u odnosu na Clinton tj. Obama ima oko 1340 a Clinton 1280

  • zeljko_ri 05.03.2008.

    go Obama go :)

  • user_17701 05.03.2008.

    Na što se sve ovo stvorenje spustilo u zadnje vrijeme radi čega molim lijepo, ah da. Vlast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare