To je to što me zanima!

Hit u Splitu: Jela od konoplje koja vam neće udariti u glavu

I JAKO SU ZDRAVA: Dok su mediji pisali o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe, dotle je Krešimir Jurišić smišljao recepte s konopljom za svoj restoran
Vidi originalni članak

Možemo li mi ovu pizzu smotati i zapaliti? Što će nam se dogoditi kad ovo pojedemo, samo su neka od zabavnih pitanja gostiju pizzerije ST-Spiza u Splitu.

Tamo su na meniju uveli jela od konoplje. No ona nisu obogaćena THC-om, odnosno psihoaktivnim tvarima iz marihuane, nego je hrana pripremljena od konopljina brašna, ulja i sjemenki industrijske konoplje. 


- Već s 13 godina bio sam iza šanka očeve konobe u Tugarima i naučio sam da stalno moraš smišljati nešto novo kako bi bio prepoznatljiv. A onda se počela vrtjeti priča o legalizaciji marihuane i prednostima industrijske konoplje u prehrani, pa smo odlučili eksperimentirati na tu temu - kaže Krešimir Jurišić, vlasnik pizzerije. 

Miranda Čikotić/PIXSELL

Dva mjeseca je uz suprugu Kristinu i ostale radnike smišljao jela, a onda su ponudili nekoliko vrsti meksičkih jela s tortillama od zelenoga konopljina brašna. I tijesta za pizze rade od tog brašna, dok salate, pržena i pohana jela rade sa sjemenkama i uljem od konoplje.


- Hrana s industrijskom konopljom ima specifičan okus, a i izuzetno je zdrava – kaže Krešimir. Dodaje da nije bilo lako nabaviti sastojke, ali i da nisu preskupi, jer bi onda i jela bila skupa. No uspio ih je pribaviti u inozemstvu, a sad pregovara s domaćim proizvođačima konoplje i nada se suradnji.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • grga5 15.11.2015.

    a u mozak

  • Eva B. 15.11.2015.

    Hahaha a di bas split????

  • Dracubecca 15.11.2015.

    pojedes ovu picu...pa poslije zapališ

Komentiraj...
Vidi sve komentare